Ovo su svi filmovi na kojima su surađivali Leonardo DiCaprio i Martin Scorsese

Screenshot: Youtube/Paramount

MARTIN Scorsese je jedan od onih redatelja koji često surađuju s istim glumcima, a u njegovim filmovima često viđamo dva lica - Roberta De Nira i Leonarda DiCaprija. Dok je De Niro obilježio Scorseseove filmove 20. stoljeća, DiCaprio je bio zvijezda njegovih filmova iz 21. stoljeća. 

De Niro i Scorsese su počeli surađivati davne 1973. godine, filmom Mean Streets, a od tada smo zvijezdu Taksista vidjeli u čak 10 Scorseseovih naslova. Scorseseovo prijateljstvo s De Nirom je upravo razlog zašto je redatelj u ranim 2000-ima počeo surađivati s još jednim holivudskim velikanom, Leonardom DiCaprijom.

Redatelj je u nedavnom intervjuu za GQ otkrio da je DiCapriju odlučio dati ulogu u svom filmu Bande New Yorka zbog De Nirove preporuke. 

"De Niro me nazvao jedan dan i rekao mi da je upravo završio sa snimanjem filma This Boy’s Life, na kojem je radio s nekim klincem, zvanim Leonardo DiCaprio", prisjetio se redatelj. "Rekao mi je, ‘On je jako dobar, moraš raditi s njim jednog dana.’ A Bob mi nikada nije govorio takve stvari, s kime da radim, znate. Kada smo radili skupa, samo bismo snimali jedan film za drugim."

Portal IndieWire je nedavno objavio popis svih filmova na kojima su surađivali Scorsese i DiCaprio, a u nastavku možete odabrati koji od tih filmova vam je najbolji. Ako mislite da bi film trebao biti na vrhu popisa, stisnite strelicu prema gore, a ako vas nije impresionirao, stisnite strelicu prema dolje. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.