Ovo su tri najbolje ocijenjena filma Nicolasa Cagea. U kojoj vam je ulozi najbolji?

Foto: EPA

OSKAROVAC Nicolas Cage glumio je u više od 200 filmova. Karijeru je započeo još 1981. godine, a prvi film u kojem je glumio bio je komedija Zlatno doba u Ridgemontu (Fast Times at Ridgemont High) iz 1982. godine. Od tog prvog filma, Cage je igrao uloge koje obuhvaćaju širok raspon žanrova, od akcijskih, dramskih i znanstvenofantastičnih filmova, do komedija, horora i romantičnih filmova.

Iako bi obožavatelji Nicolasa Cagea mogli dugo raspravljati o tome koji su njegovi najbolji filmovi, odlučili smo saznati koji su najbolje ocijenjeni igrani filmovi u kojima je glumio. Odgovore smo pronašli na stranici Rotten Tomatoes.

Prema Rotten Tomatoesu, tri najbolje ocijenjena igrana filma Nicolasa Cagea su Red Rock West iz 1993. godine, Pig (Svinja) iz 2021. godine i Face/Off (Čovjek bez lica) iz 1997. godine. Kad bi se u obzir uzeli i animirani filmovi u kojima je Cage dao glas likovima, na trećem mjestu našao bi se Spider-Man: Into the Spider Verse (Spider-Man: Novi svijet) iz 2018. godine.

Iako je Nicolas Cage za američku dramu Leaving Las Vegas (Napuštajući Las Vegas) iz 1995. godine dobio Oscara, ovaj film se prema poretku na Rotten Tomatoesu nalazi na sedmom mjestu najbolje ocijenjenih filmova u kojima je glumio. Kritičari su ga ocijenili s 91 posto, a publika s 85 posto.

Red Rock West

 

Red Rock West je američki post-vestern neo-noir triler iz 1993. godine, koji je režirao John Dahl. Redatelj je za film napisao i scenarij u suradnji s Rickom Dahlom. Radnja prati Michaela (Nicolas Cage), otpuštenog marinca koji je postao lutalica. Na svom putovanju završi u gradiću Red Rocku u Wyomingu u potrazi za poštenim poslom. 

Međutim, vlasnik lokalnog bara Wayne (J. T. Walsh) zamijeni ga za ubojicu Lylea iz Dallasa, kojeg je unajmio da ubije njegovu ženu Suzanne (Lara Flynn Boyle). Prije nego što Michael, koji se pretvara da je Lyle, uspije otići iz grada sa svojim predujmom, naleti na pravog ubojicu (Dennis Hopper), a onda za njega kreću pravi problemi. 

Film je od kritičara na Rotten Tomatoesu ocijenjen s gotovo savršenih 98 posto, dok od publike ima ocjenu od 75 posto.

Pig (Svinja)

Američku dramu Pig (Svinja) iz 2021. godine napisao je i režirao Michael Sarnoski, a temelji se na priči koju su napisali on i Vanessa Block. U filmu Nicolas Cage glumi Felda, usamljenog muškarca koji živi bez vode i struje usred oregonske šume. Dane provodi skupljajući tartufe sa svojom svinjom, koja mu je najbolji prijatelj. 

No kada mu konkurentski tartufari otmu svinju, Feld prisili Amira (Alex Wold) da ga odvede u Portland kako bi pronašli otetu životinju. Feld se u Portlandu susreće s ljudima iz svoje prošlosti, a njegov suputnik shvaća da je on davno bio poznati kuhar.

Ovaj je film na Rotten Tomatoesu na temelju recenzija kritičara ocijenjen s 97 posto, a od publike s 84 posto. Od tri Cageova najgledanija filma, Pig je dobio najveću ocjenu publike. 

Face/Off (Čovjek bez lica)

Znanstvenofantastični akcijski triler Face/Off (Čovjek bez lica) iz 1997. godine režirao je John Woo. U filmu je agent FBI-a Sean Archer (John Travolta) opsjednut privođenjem pravdi terorista Castora Troya (Nicolas Cage). Archer je kriminalca lovio godinama, ali nije bio uspješan sve dok ga nije pronašao kako se ukrcava na avion u Los Angelesu.

Nakon što se zrakoplov sruši, Troy je teško ozlijeđen i možda će umrijeti. Archer se podvrgava operaciji uklanjanja svog lica i zamjene s Troyevim. Dok Archer svoje novo lice pokušava iskoristiti kako bi izvukao informacije o bombi od Troyevog brata, Troy se budi iz kome i prisiljava liječnika koji je radio operaciju da mu pokaže Archerovo lice.

Čovjek bez lica, na temelju recenzija kritičara, na Rotten Tomatoesu ocijenjen je s 93 posto, dok ga je publika ocijenila s 82 posto.

Pročitajte više