Popularna triler serija u režiji Bena Stillera vraća se u produkciju

Screenshot: YouTube/Apple TV+

GLUMAČKA postava Appleove psihološke triler serije Severance, koju je kreirao Dan Erickson, vraća se na set, potvrdio je Variety.

Snimanje druge sezone hit serije, u režiji Bena Stillera i Aoifea McArdlea, odgođeno je na nekoliko mjeseci zbog prošlogodišnjih štrajkova u Hollywoodu. Stiller je jučerašnjom objavom na svom X-u potvrdio da su se glumačka i televizijska ekipa vratile na posao.

Druga sezona popularne serije dostupne na servisu Apple TV+ prestala je sa snimanjem u svibnju 2023., kada su holivudski scenaristi stupili u štrajk. Iako je štrajk scenarista završio 26. rujna, nisu se mogli vratiti na set sve dok nije završio štrajk glumaca.

Severance prati Marka Scouta, vođu jednog tima u biotehnološkoj kompaniji Lumon Industries. Zaposlenici Lumona prošli su postupak nazvan "severance", koji u mozgu radi podjelu između sjećanja na poslu i sjećanja u privatnom životu. Zbog toga zaposlenici djeluju kao dvije različite osobe, ovisno o tome nalaze li se u firmi ili izvan nje. Iako je sama procedura kontroverzna i u svijetu Severancea, svaki je zaposlenik na nju pristao dobrovoljno.

Markov život počinje se mijenjati nakon što njegov najbolji prijatelj s posla Petey misteriozno nestane. Markovu odjelu, koji čine Dylan George i Irving Bailiff, tada se pridružuje ratoborna Helly Riggs. Njih četvero skupa pokušavaju odgonetnuti čime se točno bavi misteriozni Lumon.

 

Glavne uloge u seriji igraju Adam Scott, Zach Cherry, Britt Lower, Tramell Tillman, Jen Tullock, Dichen Lachman, Michael Chernus, John Turturro, Christopher Walken i Patricia Arquette. U drugoj sezoni glumačkoj postavi pridružuju se Alia Shawkat, Gwendoline Christie, John Noble, Merritt Wever, Bob Balaban, Ólafur Darri Ólafsson, Robby Benson i Stefano Carannante.

Prva sezona serije Severance imala je premijeru 2022. godine. Severance je nominiran za 14 Emmyja te je osvojio dva - onaj za najbolju glazbu i najbolju uvodnu špicu.