Popularni film s Drew Barrymore trebao je imati tužan završetak

Screenshot: YouTube/Sony Pictures

DREW Barrymore je u novoj epizodi svoje emisije The Drew Barrymore Show otkrila da je jedan od najpoznatijih filmova u njezinoj karijeri trebao imati znatno drugačiji završetak.

U razgovoru s kolegom Rossom Matthewsom, Barrymore je izjavila da je popularna romantična komedija 50 First Dates, koja ove godine slavi dvadesetu godišnjicu, trebala imati drugi naslov i puno tužniji kraj, prije nego što je prepravljen scenarij.

Film 50 First Dates prati pomorskog veterinara Henryja (Adam Sandler), koji radi na Havajima i u slobodno vrijeme slama srca turistkinjama jer ga ne zanimaju ozbiljne veze. No sve se promijeni kada se ludo zaljubi u lokalnu učiteljicu likovnog Lucy.

Do preokreta dolazi kada otkrije da je Lucy prije godinu dana imala nesreću i pati od anterogradne amnezije, što znači da svaki dan zaboravlja što se dogodilo dan prije i sjeća se samo događaja koji su prethodili nesreći. Umjesto da se prestane viđati s njom, Henry odluči da će svaki dan iznova osvajati njezino srce.

 

Tužan završetak filma

Kao i svaka romantična komedija, film 50 First Dates imao je sretan kraj u kojem Lucy i Henry završe zajedno i imaju dijete. No, sretni završetak je ušao u igru tek nakon što se Sandler pridružio projektu i prepravio scenarij. Originalni film trebao je biti drama nazvana 50 First Kisses.

"Nešto o čemu često razmišljam je originalni završetak filma 50 First Kisses, kako se tada zvao", izjavila je Barrymore, prenosi Variety. "Da, to je bila drama smještena u Seattleu. U originalnom završetku Lucy kaže: 'Trebao bi otići i živjeti svoj život, jer ovo ovdje nije život.' On ode, ali se zatim vrati, uđe u restoran, sjedne i kaže: 'Bok, ja sam Henry.' I to je kraj."

Nakon što je čuo kako je skoro izgledao kraj popularnog filma, Matthews je zahvalio Barrymore što ga je odlučila promijeniti. Njegovo mišljenje dijeli i redatelj filma, Peter Segal, koji je u jednom intervjuu za Entertainment Weekly rekao da se ponosi konačnim završetkom filma.

"Najteža stvar je smisliti snažan početak i snažan završetak filma, a ako to uspijete napraviti, znači da imate šansu. Mislim da mi je to do danas najbolji filmski završetak u cijeloj karijeri", izjavio je Segal.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.