Nastavak Avatara kritiziraju zbog trajanja filma

Screenshot: YouTube

PROZVALI su ga "najiščekivanijim filmom desetljeća", a sada konačno stiže u kina. Blockbuster Jamesa Camerona Avatar: Put vode naišao je na prve kritike kroz koje se provlači jedan detalj.

Dugo, epsko putovanje

Kritičari i prva publika slažu se u jednoj stvari, a to je da zamjeraju Cameronu dužinu trajanja filma. I dok većina filmova u prosjeku traje oko dva sata, ovo epsko fantasy putovanje traje ukupno tri sata i 12 minuta, što je za neke kritičare jednostavno previše.

 

Danny Leigh iz Financial Timesa se našalio: "U više od tri sata imat ćete vremena za tiho razmišljanje o geopolitici, kao i o planovima za odmor, rasporedima sastanaka i idejama za recepte."

Trosatna vožnja tematskim parkom

Larushka Ivan-Zadeh iz Metroa napisala je da bi, kad je u pitanju radnja filma, publici moglo biti dosadno tijekom dugog boravka u kinu.

"Iako se uvijek odvija gomila akcije, iznimno je teško prepustiti se tome ili brinuti o ovim nezanimljivim likovima", napisala je, dodajući: "Kao spektakl je nevjerojatan. Ali je li ovo uopće film? Više je poput trosatne vožnje tematskim parkom."

Međutim, nisu sve recenzije filma bile toliko kritične, a svi se slažu da je riječ o istinskom filmskom spektaklu.

Posjet Pandori 

David Ehrlich iz IndieWirea napisao je da je drugi posjet Pandori "upravo postao najbolja ponuda na svijetu za cijenu kinoulaznice", dodajući da je film "zanosan i izaziva strahopoštovanje" te da se ne može usporediti ni s čim drugim što se trenutno prikazuje.

No, možda je najbolju kritiku sažeo Brian Viner iz Daily Maila koji je napisao: "Ovaj nastavak je silno zabavan, čak veći i bolji od originala, ali, zaboga, testirat će vaš mjehur."