Pripremite se za povratak u doba dinosaura: Dolazi druga sezona Prehistoric Planeta

Screenshot: Youtube/Apple TV+

APPLE TV+ objavio je trailer za drugu sezonu Prehistoric Planeta, popularne znanstvene serije o dinosaurima.  

 

Prošle godine ljubitelji prirodnog svijeta su prvi put mogli uživati u umirujućem glasu Davida Attenborougha koji opisuje planet Zemlju onako kako ga nijedan čovjek nije vidio: tijekom doba dinosaura, prije više od 66 milijuna godina, piše Gizmodo.

U produkciji su sudjelovali Darren Naish, paleozoolog koji je radio kao glavni znanstveni savjetnik serije, te Tim Walker, producent i scenarist.

Potvrđeno je nekoliko vrsta koje će se pojaviti u novoj sezoni, a uključuju Quetzalcoatlusa, Hatzegopteryxa, pernate dinosaure Pectinodone te indijskog sauropoda Isisaurusa. U razdoblju krede Indija je bila dom nekim od najvećih dinosaura koji su ikada živjeli.

Više od 1500 paleoumjetnika, CGI umjetnika, stručnjaka za dinosaure i filmskih umjetnika zajedno je radilo na prvoj sezoni serije, koja je prikazala životinje poput pterosaura Hatzegopteryxa koji se proteže na suncu i mužjaka Carnotaurusa koji pokušava pronaći partnericu.

Dinosauri su prikazani što je moguće točnije prema najnovijim znanstvenim saznanjima, u skladu s ciljem serije da bude pretpovijesna verzija popularnog dokumentarnog serijala Planet Earth, čiji je narator također Attenborough. To znači da su umjesto najstrašnijih dinosaura ove životinje prikazane upravo onakvima kakve su bile, sa svim manama i slabostima.

Prikazano je i kako je ponašanje koje je prisutno kod suvremenih životinja, poput natjecanja među mužjacima tijekom sezone parenja, moglo izgledati kod pojedinih vrsta dinosaura.

Druga sezona Prehistoric Planeta stiže 22. svibnja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.