Quentin Tarantino rekao da ga je ovaj film traumatizirao kad je bio dijete

Foto: EPA

REDATELJ Quentin Tarantino u karijeri je snimio brojne filmove koji su oduševili i šokirali kritičare i publiku, ali postoji jedan film koji je njega šokirao i traumatizirao kada je bio dijete. Možda bi mnogi pretpostavili da se radi o nekom horor filmu, ali na poznatog redatelja utjecaj je imao jedan Disneyjev animirani klasik. 

Kako prenosi Far Out Magazine, Tarantina je u djetinjstvu traumatizirao film Bambi iz 1942. godine. Ovo uopće nije iznenađujuće s obzirom na određene scene u filmu koje nisu primjerene dječjoj dobi. 

"Bambi koji se razdvojio od majke, lovac koji je njegovu majku upucao i onaj užasni šumski požar uznemirili su me više nego bilo koji drugi film koji sam gledao. Bilo je kao da gledam apokalipsu iz perspektive životinja", istaknuo je redatelj u svojoj knjizi Cinema Speculation, prenosi Far Out.

 

Dodao je da je ovaj film "traumatizirao djecu desetljećima. Ali mislim da je, čak i više od psihološke dinamike radnje, neočekivani obrat u filmu bio ono što je izazvalo takav šok kod mene", prenosi Far Out. 

Tarantino je istaknuo da je problem bio i u načinu kako se film predstavljao u reklamama.

"TV reklame nisu istaknule pravu prirodu filma. Naprotiv, usredotočile su se na ludorije simpatičnog Bambija i njegovih prijatelja. Ništa me nije pripremilo za srcedrapajući razvoj događaja. Da sam bio spremniji za ono što ću vidjeti, to bi drugačije utjecalo na mene", zaključio je redatelj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.