Redatelj hit filma o Godzilli objasnio zašto je odlučio da film ima onakav kraj

Screenshot: YouTube

Godzilla Minus One najnoviji je film o Godzilli. Riječ je o japanskoj produkciji koja je koštala 15 milijuna dolara. Film je zaludio kritičare i publiku diljem svijeta.

SPOILER ALERT! Ovaj tekst sadrži spoilere. Ako niste gledali film Godzilla Minus One, nemojte čitati dalje!

Na Rotten Tomatoesu ima ocjenu 98% i dosad je u kinima zaradio preko 70 milijuna dolara. Radnja prati Japance koji se oporavljaju od posljedica Drugog svjetskog rata, a pred njima je nova opasnost. U njihovom svijetu pojavila se Godzilla. Japanski narod morat će se suočiti s novim čudovištem kako bi preživio teror koji ono donosi.

 

Film završava tako da se glavni junak susreće sa svojom djevojkom nakon što je prvotno mislio da ju je Godzilla ubila. Na to se osvrnuo i redatelj filma Takashi Yamazaki tvrdeći da nije htio sretan kraj, ali ni onaj najgori.

"Htio sam da Shikishima na kraju pronađe Noriko, ali ne u smislu da to bude tradicionalan sretan kraj. Odlučio sam da Noriko preživi, ali u takvom stanju. Godzilla je ipak simbol nuklearne moći i razaranja. Iako nije umrla, to ne znači da je očekuje sreća na kraju. Nisam htio sretan završetak. No isto tako nisam htio da film ima okrutan kraj", objasnio je redatelj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.