Redatelj Stvora tvrdi da zna tko je u zadnjoj sceni filma ostao čovjek

Screenshot: YouTube

JOHN CARPENTER, redatelj filma Stvor iz 1982., tvrdi da zna tko je u zadnjoj sceni filma ostao čovjek.

Stvor je remake filma Stvor s drugog svijeta iz 1952. godine. U filmu, između ostalih, glume Kurt Russell, Keith David, Wilford Brimley, T. K. Carter, Richard Masur, David Clennon i Peter Maloney.

Radnja se vrti oko grupe istraživača koji na Antarktici postanu lovina vanzemaljskog bića koje poprima oblik svog domaćina. Postoje određeni elementi kojima se može prepoznati je li neka osoba bila žrtva tog bića ili ne.

Film je odlično prihvaćen među kritičarima i publikom. Na Rotten Tomatoesu ima 85% i 92% pozitivnih recenzija. Koliko je film dobar govori i to što je legendarni Quentin Tarantino izjavio da mu je Stvor jedan od najboljih horora u povijesti.

U zadnjoj sceni filma MacReady (Russell) i Childs (David) zajedno sjede u ruševinama, spremni za neizbježnu smrt koja ih čeka zbog hladnog vremena. U posljednjim trenucima filma dvojac nazdravi viskijem.

Redatelj zna tko je stvor, ali...

Kraj filma velika je tema među njegovim obožavateljima, koji i dandanas ne znaju je li netko od ove dvojice postao stvor ili su obojica i dalje ljudi. Kinematograf Dean Cundey tvrdi da je moguće prepoznati tko je ostao čovjek zbog specifičnog načina osvjetljenja. To bi značilo da je Childs pod utjecajem stvora, a da je MacReady ostao čovjek.

No redatelj John Carpenter sada se osvrnuo na to u intervjuu za portal ComicBook.

"Ne zna. On nema pojma. On samo pali svjetla. On upali svjetla, a mi smo tada bili na snijegu. Nema pojma", bio je njegov odgovor na to pitanje.

Carpenter je priznao da zna tko je stvor na kraju filma, ali...

"Da, znam. Znam tko je stvor, a tko čovjek na samom kraju. Ne, ne mogu vam reći. Žao mi je", ukratko je prokomentirao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.