Regina King u novom filmu glumi prvu tamnoputu ženu u Kongresu, pogledajte trailer

Screenshot: Youtube

NETFLIX je objavio trailer za biografsku dramu Shirley, koja govori o Shirley Chisholm, prvoj tamnoputoj ženi izabranoj u Kongres Sjedinjenih Američkih Država.

Kako prenosi Deadline, radnja filma prati političarku Shirley Chisholm u utrci za predsjednicu Sjedinjenih Američkih Država. Chisholm je 1972. godine postala prva tamnoputa kandidatkinja koja je tražila nominaciju velike stranke za predsjednika, a prije toga, 1968. godine, postala je prva tamnoputa žena izabrana u američki Kongres.

 

Glavnu ulogu u filmu utjelovila je nagrađivana glumica Regina King, poznata po ulogama u projektima poput Ulice Beale, Teorije velikog praska, Cure na zadatku 2: Lijepa i naoružana, Raya, Tko nisko pada i sličnim filmovima i serijama. Shirley je nastao u režiji scenarista i redatelja Johna Ridleyja, koji je napisao scenarij za nagrađivani film 12 godina ropstva iz 2013. godine.

Osim King, koja ima glavnu ulogu, u biografskoj drami glume i Lance Reddick, Lucas Hedges, André Holland, Terrence Howard, Christina Jackson, Michael Cherrie, Dorian Missick i drugi glumci. Prikazivanje filma na Netflixu započinje 22. ožujka.