Ryan Reynolds kaže da je ovo najbolja filmska adaptacija nekog stripa

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/20th Century Fox

RYAN Reynolds je u nedavnom intervjuu za časopis Total Film otkrio koji film smatra najboljom igranom adaptacijom nekog stripa.

Zvijezda Deadpoola trenutno promovira nadolazeći film Deadpool & Wolverine, zbog čega se prisjetio ranih dana popularnog superherojskog serijala. Deadpool je izašao 2016. godine, kada su superherojski filmovi bili na vrhuncu, no uspio je unijeti dašak svježine u već pretrpani žanr. Godinu dana kasnije izašao je i film Logan, redatelja Jamesa Mangolda, koji je učinio isto.

"Ti filmovi u tom su trenutku bili prilično usklađeni jedan s drugim", izjavio je Reynolds. "Deadpool je bio drugačiji, a odmah nakon njega uslijedio je Logan, koji je potencijalno najbolja igrana adaptacija nekog stripa."

Logan je pokupio pohvale kritičara i publike zbog mračne atmosfere i brutalnih scena nasilja koje nisu tipične za superherojski žanr. Inspiracija za film bio je strip Old Man Logan, koji su napisali Mark Millar i Steve McNiven.

Radnja filma smještena je u 2029. godinu i prati ostarjelog Wolverinea (Hugh Jackman), koji uz bolesnog Charlesa Xaviera (Patrick Stewart) mora zaštiti mladu mutanticu Lauru (Dafne Keen).

Logan je posljednji nastavak trilogije Wolverine, a uz to je trebao biti posljednji film u kojem je Jackman utjelovio Wolverinea, sve dok svoju najpoznatiju ulogu nije odlučio ponoviti u Reynoldsovom najnovijem filmu.

Jackman je svoj superherojski debi imao 2000. godine u filmu X-Men. Interes za superherojske filmove počeo je padati nakon filmova o Batmanu iz 90-ih, zbog čega su mnogi vjerovali da će X-Men biti promašaj. No, dogodilo se upravo suprotno - X-Men je, uz Spider-Mana Sama Raimija, uveo Hollywood u novu eru superherojskih filmova.

"Kada je izašao X-Men, ljudi su mislili da je film uspio prikazati ideju izvornog materijala, a to je davanje glasa marginaliziranim osobama", izjavio je Jackman jednom prilikom.

Film Deadpool & Wolverine u kina dolazi 26. srpnja ove godine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.