Oskarovac Alfonso Cuarón kaže da je ovo najvažniji film ovog stoljeća

Screenshot: YouTube/A24

ALFONSO Cuarón, redatelj filmova Gravity, Children of Men i Roma te dobitnik četiri Oscara, prošli je tjedan intervjuirao redatelja Jonathana Glazera, prenosi Deadline.

Glazerov najnoviji film, povijesna drama The Zone of Interest, prošle je godine osvojio prestižnu nagradu Grand Prix na Filmskom festivalu u Cannesu, a u nedjelju je dobio dvije nagrade London Film Critics’ Circle - u kategorijama najboljeg filma i najboljeg redatelja.

Cuarón tijekom intervjua nije prestao hvaliti The Zone of Interest, a u jednom trenutku ga je nazvao "vjerojatno najvažnijim filmom ovog stoljeća, kako zbog njegova kinematografskog pristupa, tako i zbog složenosti njegove teme".

The Zone of Interest baziran je na istoimenom romanu Martina Amisa, a glavne uloge u filmu igraju Christian Friedel i Sandra Hüller. Radnja je smještena u 1943. godinu i prati nacističkog zapovjednika logora Auschwitz Rudolfa Hössa. On sa svojom ženom Hedwig i petero djece živi život iz snova u idiličnoj vili koju od horora u zloglasnom logoru odvaja samo zid u vrtu.

Glazerov povijesni film dobio je priznanje kritičara koji su mu na Metacriticu dali ocjenu 92 od 100, a na Rotten Tomatoesu 92%. Nadalje, film je nominiran za pet Oscara - u kategorijama najboljeg filma, najboljeg stranog filma, najboljeg adaptiranog scenarija, najbolje filmske glazbe i najboljeg redatelja.

Film The Zone of Interest trenutno je dostupan u odabranim kinima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.