Sony predstavio novi PlayStation 5 - manji, ali s većim kapacitetom

Screenshot: YouTube/PlayStation

ONO o čemu se šuškalo posljednjih mjeseci sada je konačno dobilo i službenu potvrdu. Sony će ovih blagdana izbaciti novi model PlayStationa 5.

Novi PS5 tako će obujmom biti manji od trenutnog, i to za čak 30%, te će biti lakši za 18%, odnosno 24% - ovisno o modelu koji kupite. Riječ je o modelima konzola s odvojivim Blu-ray čitačem diskova. I dalje će one doći u standardnom obliku s čitačem diskova i digitalnom, u koji će se moći dodati Blu-ray čitač.

Na novim modelima postojat će četiri bočne stranice, umjesto dosadašnje dvije, koje će se moći skidati i mijenjati. Gornji dijelovi bit će visokog sjaja, dok donji ostaju u matu. Iako su novi modeli manji, interna SSD memorija podignuta je s dosadašnjih 825 gigabajta na 1 terabajt.

Novi modeli dolazit će u paketu sa stalkom za horizontalno držanje pa ako se odlučite za vertikalno, taj ćete stalak morati platiti dodatnih 29.99 eura. Cijena konzola ostaje ista - 549.99 eura za standardnu s čitačem i 499.99 za digitalnu verziju. Ako se odlučite kupiti čitač diskova za digitalnu verziju, njega ćete platiti 119.99 eura.

Novi modeli neće se prodavati paralelno sa sadašnjima, već će ih zamijeniti. To znači da će se sadašnji prodavati do isteka zaliha i ono što je dobro jest da se hardverska snaga neće mijenjati, sve ostaje isto. Dolazak novih modela PlayStationa 5 u Europu očekuje se nekad krajem ove ili početkom 2024. godine.