Steven Spielberg smatra da je scenarij ovog filma možda najbolji ikad napisan

Foto: Profimedia

UTJECAJ Stevena Spielberga na filmsku industriju je neosporan. Kao redatelj i producent stvorio je neke od najboljih filmova u povijesti. Poznati redatelj nahvalio je mnoge filmove, kao što su Kum, Psiho, 2001: Odiseja u svemiru, ali i otkrio svoj omiljeni film. 

Riječ je o pustolovno-povijesnom filmu iz 1962. godine Lawrence od Arabije, redatelja Davida Leana. Spielberg ovaj film smatra velikim, sveobuhvatnim epom sa složenim, ali fascinantnim portretom T.E. Lawrencea. 

"Ono što taj film čini jedinstvenim jest to što je snimljen prirodno, s elementima svjetla i zvuka i možda najboljim scenarijem ikad napisanim za filmski medij", rekao je redatelj, prenosi Movie Web. 

Radnja Lawrencea od Arabije prikazuje iskustva britanskog časnika Thomasa Edwarda Lawrencea, koji dolazi na Arapski poluotok tijekom Prvog svjetskog rata i vodi arapska plemena u borbu protiv Turaka. 

Kako prenosi Movie Web, Spielbergova ljubav prema tom filmu dovela ga je do toga da predvodi restauraciju filma. Kad je prvi put pogledao film, smatrao je da je vrlo kompleksan. Iz kinodvorane je izašao zapanjen i nije bio potpuno siguran kako da snažan dojam izrazi riječima.