Stigle reakcije kritičara na Napoleona: Nije najbolji film Ridleyja Scotta, ali...

Screenshot: YouTube

Napoleon dolazi 23. studenog u hrvatska kina, stoga fanovima Ridleyja Scotta i Joaquina Phoenixa preostaje još malo vremena da se strpe. Film prati uspon francuskog cara do njegove moći, istovremeno obraćajući pažnju na njegov odnos s voljenom Josephine (Vanessa Kirby). Također se istražuju i Napoleonove vizionarske ratne i političke strategije koje je provodio protiv svojih neprijatelja.

Kritičari su već pogledali film i zasad se solidno drži, ako je suditi po ocjenama. Na Rotten Tomatoesu u ovom trenutku ima 79% pozitivnih kritika. Općeniti konsenzus je da ovo nije najbolji film Ridleyja Scotta, no svejedno je epski film koji vrijedi pogledati.

 

"Istinski uzbudljivo! Ovo je najprecizniji i najbolje odrađen film Ridleyja Scotta još od Gladijatora. Pokazuje nam pravu definiciju filma koji morate pogledati", tvrdi kritičarka HeyUGuysa.

"Napoleon naposljetku pati od istog problema kao i tema kojom se bavi. Ambicije filma su veće nego što ljudi zahtijevaju, a Scott je zagrizao više nego što je mislio da može progutati", piše Variety.

"Iako je daleko od savršenog filma, Napoleon je epski spektakl koji je vrijedan pažnje na velikom platnu. Radnja je dovoljno zanimljiva da vam dužina filma neće zasmetati. Gluma Vanesse Kirby je prioritet kod gledanja Napoleona", zaključuje kritičar ComicBooka.

"Napoleon je grandiozan film. Scott je stvorio priču kakvu rijetko viđamo od njega, a Phoenix je hrabro odradio svoju izvedbu", piše Collider.

"Što se tiče epskih filmova, Scott i Phoenix ostvarili su mnogo veći učinak u Gladijatoru prije 23 godine. Iako marginalan, ovaj film me razočarao", napisao je kritičar Daily Maila.

"Film je portret ambicije, zbog čega se nečija veličina gleda kao najgora stvar kojoj neka osoba može težiti. Iako nije na istoj razini kao neki drugi Scottovi filmovi, Napoleon je zanimljiv eksperiment pripovijedanja", zaključak je Decidera.

Pročitajte više