Stiže serija o negativcu iz Batmana, Colin Farrell neprepoznatljiv u glavnoj ulozi

Foto: Press

HBO je najavio "sljedeće poglavlje u sagi o Batmanu" prvim trailerom za spin off The Batmana, seriju The Penguin s Colinom Farrellom u glavnoj ulozi.

Farrell je glumio Oswalda "Oza" Cobblepota, poznatog i kao Pingvin, u blockbusteru The Batman iz 2022., koji je zaradio 771 milijun dolara, a sada će imati svoju solo seriju. Sudeći prema prvom isječku, Pingvin će imati mračan i zloslutan izgled iz originalnog filma redatelja Matta Reevesa, koji će režirati i novu seriju, a Farrell izgleda gotovo neprepoznatljivo u ulozi "novog kralja Gothama".

Nije najavljen datum izlaska serije od osam epizoda, a obožavatelji će vjerojatno dobiti više detalja na ovoljetnom San Diego Comic-Conu. Osim Farrella, glumačku postavu čine Cristin Milioti, Rhenzy Feliz, Michael Kelly, Shohreh Aghdashloo i Deirdre O’Connell, a pojavljuju se i Clancy Brown i Michael Zegen.

Serija bi trebala izaći na HBO Maxu iduće godine

Peter Safran i James Gunn, novi šefovi DC-ja, jasno su dali do znanja da je Reevesov Batman dio njihovog sporednog svemira, a ne dio njihove prve faze DC svemira Bogovi i čudovišta. Reeves će režirati i The Batman II, koji bi se trebao pojaviti u kinima 3. listopada 2025.

U međuvremenu Safran i Gunn rade na akcijskom filmu temeljenom na The Brave and the Bold, a fokusirat će se na Batmanova sina Damiana Waynea. Gunn je također govorio o tome kako će se The Penguin uklopiti u Batmanov svemir.

"Matt radi na The Batman II, koji vidi kao kriminalističku sagu o Batmanu, koja uključuje i TV seriju The Penguin. I to je posebna stvar, a on vrijedno radi na tome. Neki dan nam je ponudio nevjerojatne, stvarno super stvari. Tako da je naš plan da se to nastavi", rekao je za Gunn za IGN.

The Penguin bi trebao izaći na HBO Maxu tijekom 2024. godine.