Stiže šokantni dokumentarac o čovjeku s “1000 djece”, pogledajte trailer

Foto: Pexels/Youtube screenshot

Trailer za nadolazeći Netflixov dokumentarac o čovjeku s "1000 djece" šokirao je i podijelio gledatelje. Trodijelna serija naslova Čovjek s 1000 djece (engl. The Man with 1000 Kids) govori o Jonathanu Meijeru, donoru sperme, koji je zbog svog izgleda i guste plave kose djelovao kao san mnogih budućih roditelja.

Meijer je ljudima, koji su tražili donora, rekao da planira donirati svoju spermu samo nekolicini obitelji, ali pokazalo se da je to bila laž. Njegovi postupci doveli su do toga da je na kraju postao otac otprilike tisuće djece.

Dobio je djecu diljem svijeta donirajući svoju spermu u brojnim zemljama, preko 11 banaka sperme u Nizozemskoj i privatnih donacija.

"Zašto je odlučio upotrijebiti svoj šarm, intelekt i kreativnost kako bi se pokušao razmnožavati na masovnoj razini i prevariti sve te ljude? Čini se da je to za njega bila ovisnost", izjavio je redatelj Josh Allot.

Dokumentarna serija prikazuje intervjue s roditeljima i stručnjacima koji su bili zaslijepljeni Meijerovim postupcima.

 

Oni koji su pogledali trailer podijeljeni su oko toga je li Meijer doista kriv.

"Ne bi li trebalo kriviti banke sperme, a ne donora? Zar one ne bi trebale spriječiti osobu koja toliko puta radi donaciju?" pita se jedna osoba.

Druga tvrdi da bi Meijer svojim postupcima mogao izložiti djecu opasnosti.

"Zamislite samo da ima vrlo rijetku bolest ili stanje, svih tisuću beba će to naslijediti", piše.

Ima i onih koji smatraju da Meijer nije učinio ništa loše.

"Čudno mi je što su svi uzrujani. Žene su otišle u ustanovu da bi ostale trudne i rodile dijete koje su željele", smatra treća.

Čovjek s 1000 djece stiže na Netflix 3. srpnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.