Stižu prvi dojmovi na horor sa Sydney Sweeney u glavnoj ulozi, kritičari podijeljeni

Screenshot: Youtube

U KINA uskoro dolazi horor film Bezgrešna (eng. Immaculate) sa Sydney Sweeney u glavnoj ulozi. Sweeney je protagonistica ove jezive priče koja se odvija u talijanskom samostanu i govori o časnoj sestri Ceciliji čiji život promijene neobjašnjivi događaji, tajne i situacije koje je gotovo nemoguće objasniti.

Premijera u američkim kinima slijedi za nekoliko dana, a u hrvatskim kinima u drugoj polovici travnja. Mnogi su kritičari već pogledali film i podijelili svoje dojmove. Recenzije su zasad podijeljene, a Bezgrešna na Rotten Tomatoesu trenutno je ocijenjena sa 65 posto, iako se rezultat može promijeniti ovisno o novim recenzijama.

Derek Smith iz Slant Magazinea za film je napisao: "Posljednji dio filma sadrži neke od najuvrnutijih, krvavih scena nasilja koje je ovaj podžanr horora vidio posljednjih godina, u konačnici podsjećajući ni manje ni više nego na filmove ultranasilnog pokreta New French Extremity."

 

Dobru kritiku napisala je i Katie Rife iz IGN Movies, koja je napisala: "Bezgrešna ima sve elemente uspješnog vjerskog horor filma: makabrično okruženje, zvijezdu u usponu, uznemirujuću premisu i jezive vizuale. Lijepo je snimljen i vrlo glasan. Ali veći dio filma jednostavno je previše blag i oslanja se na strah od iznenadnih skokova."

No, horor se nije svidio Valerie Complex iz Deadline Hollywood Daily. Napisala je: "Najveća mana leži u narativnoj strukturi filma i razvoju likova, posebice u načinu na koji sestra Cecilija stupa u interakciju s hororom koji se odvija." Još jednu negativnu kritiku napisala je Lovia Gyarkye iz Hollywood Reportera: "Ni Sydney Sweeney ne može spasiti ovaj film."

Kritičar Chase Hutchinson iz TheWrapa posebno je pohvalio mladu glumicu. "Dajući život horor viziji koja ne bi imala ni približno istu moć i snagu bez nje na čelu, Sweeney nikada nije bila bolja nego što je ovdje. Ovo je mračan, lijep, brutalan, krvav i odvažan film za nju", napisao je Hutchinson.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.