Stižu prvi dojmovi na seriju The Regime, kritičari samo pohvalili izvedbu Winslet

Screenshot: Youtube

POLITIČKA satira The Regime jučer se počela prikazivati na HBO Maxu, a nakon premijere počele su pristizati i prve kritike. U miniseriji publika prati kancelarku neimenovane srednjoeuropske nacije, Eleni Vernham, koju glumi oskarovka Kate Winslet.

U službenom opisu miniserije piše: "Nakon što neko vrijeme nije izlazila iz palače, kancelarka Elena Vernham postaje sve paranoičnija i nestabilnija te se za pomoć obraća nestabilnom vojniku Herbertu Zubaku. Kako Zubakov utjecaj na kancelarku raste, Elenini pokušaji da proširi svoju moć na kraju rezultiraju raspadom palače i zemlje oko nje."

Miniserija zasad ima samo 58 posto na Rotten Tomatoesu od kritičara i 46 posto od publike, a mnogi nisu bili impresionirani viđenim.

Brian Lowry iz CNN-a o seriji je napisao: "Politička satira je čudna, ali ne baš dobra, osim što uživamo u Winsletinim pretjeranim nestašlucima kao aristokratskog vođe." S njime se složio i Richard Roeper iz Chicago Sun-Timesa, koji je napisao: "Gotovo svi u The Regimeu su podli manijaci ili lakrdijaši."

 

Kritičar Ben Travers iz IndieWirea pohvalio je Kate Winslet, ali istaknuo da ona nije dovoljna da serija bude dobra. "Winslet je daleko od loše glumice u seriji. Njezin sveobuhvatan portret podupire scenu za scenom, epizodu za epizodom. Ali sjajna zvijezda ne bi trebala sjati sama", napisao je Travers.

Međutim, nekima se serija svidjela te su posebno pohvalili talent oskarovke Kate Winslet. 

"Winslet ima ekspanzivnu moć i snagu koja je dobro prilagođena ovim širokim narativnim lukovima. Zrači emocionalnom privlačnošću, bilo da se smije ili plače (ili oboje)", napisao je Tom Gliatto iz People Magazine.

"Gospođa Winslet zaslužuje našu nepodijeljenu pozornost, čineći poprilično ludu i nedvojbeno prezira vrijednu Elenu jednim od glavnih postignuća u svojoj karijeri", komentirao je John Anderson iz Wall Street Journala.