U Veneciji je održana premijera Ferrarija, publika je pljeskala šest minuta

Foto: EPA

NA Venecijanskom filmskom festivalu Adam Driver i Michael Mann u četvrtak su službeno započeli sezonu dodjele nagrada svjetskom premijerom trkaće drame Ferrari.

Prepuna dvorana u kazalištu Sala Grande obasula je Drivera i Manna ovacijama koje su trajale šest minuta. Driver je nakon završetka filma jedva zadržao suze, a Mann mu je pomogao ustati, javlja Variety.

@comingsoon.it #AdamDriver con gli occhi lucidi dopo aver ricevuto un applauso di 6 minuti al Festival di Venezia per la proiezione di #Ferrari 🥹❤️ Con lui anche #PatrickDempsey e il regista #MichaelMann ✨🎬 #cinematok #venezia80 #venicefilmfestival ♬ suono originale - Comingsoon.it

Driver u Ferrariju glumi Enza Ferrarija. Radnja filma smještena je u ljeto 1957., kada je Enzo prolazio kroz profesionalnu i osobnu krizu. Temeljen na istinitim događajima, film istražuje kako je Ferrarijeva tvornica, koju je izgradio sa suprugom Laurom (Penelope Cruz), došla na rub bankrota. Par se također teško nosi s gubitkom sina Dine, ali Enzo misli da je spas moguć pa se prijavljuje za utrku Mille Miglia, za koju se nada da će promijeniti njegovu, ali i sudbinu njegove obitelji.

 

To je Mannovi prvi dugometražni film nakon trilera Blackhat iz 2015., a u kina bi trebao stići oko Božića.