Veliko finale: Na Netflixu objavljena posljednja sezona hit serije Peaky Blinders

Foto: Press

JEDNA od najpopularnijih serija na svijetu ulazi u veliko finale. Konačno je stigla posljednja sezona gangsterske hit serije Peaky Blinders.

UPOZORENJE! Tekst može sadržavati spojlere.

Danas je na Netflixu objavljeno posljednjih šest epizoda serije koja prati ozloglašenu bandu u engleskom Birminghamu početkom 20. stoljeća. 

Unutarnji konflikt i dalje je okosnica cijele priče o engleskim gangsterima, koju je autor Steven Knight doveo među najpopularnije serije na svijetu. Upravo su zbog toga fanovi diljem svijeta s velikim nestrpljenjem čekali šestu, ujedno i posljednju sezonu.

 

Prva epizoda šeste sezone počinje likom Thomasa Shelbyja (Cillian Murphy), koji ustaje sa zemlje, polovica lica mu je čista, a druga polovica prljava od blata. Upravo je ta scena vizualna metafora Shelbyjevog karaktera - njegove dobre i loše strane.

Shelby u posljednjoj sezoni mora popraviti nered koji je ostavio na kraju pete, a riječ je o neuspjelom atentatu na sir Oswalda Mosleyja, što je rezultiralo smrću Tommyjeve voljene tete Polly. I u šestoj sezoni gledatelje očekuje mnogo uzbuđenja, akcije, kul trenutaka, ali i nasilja.

Inače, Peaky Blindersi su svojom popularnošću nametali trendove diljem svijeta, prvenstveno u muškoj modi. Kako je serija napredovala, njihov modni izričaj je rastao, a među najtraženijim pojmovima vezanim za mušku modu na Googleu bili su "Thomas Shelby kapa i čizme".