Volite gledati horore? Pogledajte koji je legendarni film iz 1987. pohvalio Tarantino

Screenshot: Youtube/New Line Cinema

UZ HITOVE kao Pakleni šund ili Bilo jednom… u Hollywoodu, nije čudno što Quentina Tarantina mnogi svrstavaju među najbolje redatelje današnjice. Osim što je vrstan redatelj, producent i scenarist, Tarantino također voli recenzirati i analizirati filmove, a tijekom snimanja dokumentarca Eli Roth’s History of Horror poznati redatelj dotaknuo se franšize Strava u Ulici brijestova, koju je kreirao Wes Craven.

Tarantino je u dokumentarcu otkrio kako mu se posebno svidio treći nastavak u franšizi, nazvan Strava u Ulici brijestova 3: Ratnici snova. Poznatog redatelja nije impresionirala Strava u Ulici brijestova 2, zbog čega su mu Ratnici snova bili ugodno iznenađenje. 

"Ratnici snova su se uspjeli uklopiti u mitologiju prvog filma, koja je toliko oduševila publiku, no sve je bilo puno veće - film je imao malo bolje glumce i cijela glumačka postava je bila prestižnija", rekao je Tarantino. "Uzmete li u obzir drugi nastavak, bilo je iznenađujuće koliko je film velik i zabavan." 

Mnogi fanovi će se složiti da je Strava u Ulici brijestova 3 najbolji nastavak u cijeloj horor franšizi. Film koji je bio i kritički i komercijalni uspjeh režirao je Chuck Russell prema scenariju na kojem je radio i sam Wes Craven.

Glumačku postavu činili su Heather Langenkamp, koju smo gledali u prvom filmu iz 1984., Patricia Arquette, Larry Fishburne, Priscilla Pointer, Craig Wasson i, naravno, Robert Englund kao Freddy Krueger. 

Tarantino je objasnio da je Strava u Ulici brijestova 3 bila savršen nastavak horor filma jer je uspjela prikazati ono što je gledatelje privuklo u originalnom filmu, a uz to je proširila cijelu priču i mitologiju franšize. 

"Sjećam se da sam negdje na sredini Strave u Ulici brijestova 3 pomislio: 'Wow, ovo su stvarno odlično odradili.' Film je bolji nego što sam mislio da će biti. Sve je funkcioniralo za likove, čudovište i mitologiju", izjavio je Tarantino. "Ali i dalje želite da film bude još bolji, čak i kada je sve ok", dodao je.

Pročitajte više