Whoopi Goldberg odbila bi film za koji je dobila Oscar da nije bilo Patricka Swayzeja

Screenshot: YouTube/Paramount Pictures

WHOOPI Goldberg, dobitnica nagrada Emmy, Grammy, Oscar i Tony, otkrila je da ne bi glumila u kultnom klasiku Duh (Ghost), iz 1990. godine, da nije bilo Patricka Swayzeja, prenosi The Hollywood Reporter.

Goldberg je piscu Daveu Kargeru, autoru knjige 50 Oscar Nights, rekla da ju je Patrick Swayze trebao nagovarati da prihvati ulogu prije nego što se napokon odlučila pojaviti u romantičnoj drami redatelja Jerryja Zuckera.

 

"Dobila sam telefonski poziv svog menadžera Rona Meyera, koji mi je rekao: 'Patrick Swayze je angažiran za ovaj film. Neće raditi na njemu ako ti ne prihvatiš ulogu. Možeš li odvojiti vremena za sastanak s njim i redateljem?'" prisjetila se Goldberg.

"Njih dvojica su zatim doletjeli, upoznala sam Patricka i odjednom smo postali stari prijatelji… Prošlo je oko 40 minuta i Patrick mi je rekao: 'Molim te, surađuj sa mnom na ovom filmu.' Na to sam mu rekla: 'U redu, može.' I tako se to dogodilo."

Goldberg je također otkrila da je producenti nisu htjeli vidjeti u Duhu jer su bili uvjereni da će previše odvlačiti pažnju svojom pojavom. No, Swayze je inzistirao na suradnji jer je bio njezin veliki obožavatelj.

Poznata glumica u filmu je utjelovila spiritualnog medija Odu Mae Brown koja pomaže ubijenom mladom muškarcu Samu (Swayze) da uspostavi kontakt sa svojom djevojkom (Demi Moore).

Goldberg je za svoju izvedbu osvojila Oscara za najbolju sporednu glumicu te je tako postala druga crnkinja u povijesti, nakon Hattie McDaniel, koja je osvojila prestižnu nagradu Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti. Glumici je to zasad jedini Oscar u karijeri, ali 1985. godine bila je nominirana u kategoriji najbolje glavne glumice u filmu The Color Purple.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.