Zlatno pravilo Stevena Spielberga koje nikad neće prekršiti zbog nekog glumca

Foto: EPA

STEVEN Spielberg je jedan od najpoznatijih redatelja današnjice. U svojoj dugogodišnjoj karijeri američki redatelj bio je osam puta nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg redatelja, a dosad je osvojio dva Oscara, i to za ratne drame Schindlerova lista (Schindler's List) iz 1993. godine i Spašavanje vojnika Ryana (Saving Private Ryan) iz 1998. godine. 

Kako prenosi Far Out Magazine, nagrađivani redatelj je u jednom intervjuu priznao da ima zlatno pravilo koje nikad ne krši kada snima film, čak ni kada radi s najvećim zvijezdama. 

"Za mene je scenarij zvijezda. Svi mi služimo toj priči, ali cilj je ispričati je na dinamičan i šarolik način. Nikad nisam dopustio zvijezdama da zasjene cjelokupno stvaranje filma", komentirao je redatelj, prenosi Far Out.

 

Otkrio je kako nikada nije napisao ulogu koja bi odgovarala nekoj specifičnoj zvijezdi; već se ta zvijezda morala prilagoditi scenariju. 

"Nikada nisam napisao priču kako bi odgovarala glumcu, ikoni, nikada to nisam učinio", objasnio je Spielberg. Rekao je da se prilagođavanje priče glumcima radilo u prošlosti, ali to nije ono što on radi. 

"U starim danima, kada je studijski sustav bio moćniji nego ikada i šefovi studija dominirali su poslovanjem, odnosno stvarali su zvijezde i prilagođavali im priče, moja generacija napravila je suprotno. Pronašli smo dobre priče i odabrali prave ljude da ih glume", zaključio je on. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.