12 minutni izazov - primite se konopa i zapalite na brzinu svaki mišić u tijelu

Foto: 123rf

AKO nikada niste ni pomislili da se u svojoj omiljenoj teretani primite teških štrikova misleći da su oni tamo za velike igrače i MMA borce - u krivu ste i svakako biste trebali probati odraditi jedan trening s njima. 

Pred vama je relativno jednostavan 12-minutni izazov s nekoliko različitih vježbi i principom od 20 sekundi vježbe te 40 sekundi odmora. Serije se rade po dva-tri ponavljanja. 

Izazov uključuje:

Valove

Izmjenične valove 

Udarce

Valove u čučnju 

Samo 12 minuta ovog visoko intenzivnog treninga s konopima raspalit će vaš organizam - potaknuti brži rast mišića, ubrzati metabolizam i najbolje od svega - dati vam jedan sasvim novi pogled na trening. 

Konopi kakvi se obično koriste na brodovima, odnosno engleski - battle rope - postaje sve popularniji rekvizit za vježbanje i gotovo da nema suvremenog fitness centra u kojem ne postoje. Posebno zato što su relativno jeftin rekvizit (koji možete postaviti i u svom domu, ako imate prostora). 

Konopi dolaze u više različitih dužina i debljina pa mogu težiti od otprilike 7,5 do čak 20 kilograma. 

Vježbe s užetom zapravo su vrlo zabavne, nipošto statične i savršene su za visoko intenzivne treninge koje možete ubaciti u redovan trening.

Battle rope je idealan i za kardio vježbe - laganijim intenzitetom kojim ćete već prve minute zapaliti mišiće za koje niste ni znali da postoje, ili intenzivno - za maksimalno podizanje snage i izdržljivosti. 

Kao što vidite - konop ima jako puno prednosti i jako puno različitih kombinacija koje možete čini s njime - a neovisno o intenzitetu vaše vježbe, jamčimo vam da će vam konop aktivirati gotovo svaki mišić u tijelu - posebno u gornjem dijelu. No ako u vježbu uključite i čučanj - kao u ovom izazovu, onda ste zaista sigurni da ste na jedan zabavan, dinamičan i priznajemo - vizualno vrlo efektan način, doslovno zapalili cijelo tijelo.

I zato se danas primite konopa i pokažite svojoj ekipi kako se to radi! Cure - to vrijedi i za vas!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.