69-godišnja trenerica otkriva 7 fitness navika zbog kojih izgleda kao da ima 25

Vjerovali ili ne, starenje može biti nevjerojatno lijepo. S godinama dolazi obilje iskustva i mudrosti, a to kako ćete se osjećati i izgledati fizički uvelike ovisi o vama. Pravi primjer za to je nevjerojatna Liz Hilliard, 69-godišnja fitness trenerica koja ne izgleda niti dana starije od 25. A tako se, kaže, i osjeća.

Ako želite otkriti eliksir mladosti, pročitajte 7 jednostavnih savjeta za koja Liz tvrdi da ju održavaju mladom, vitalnom i zdravom.

1. Trening snage

Ova vrsta treninga definitivno je savjet broj jedan kako graciozno stariti i ostati fizički i mentalno u formi, otkriva Liz i pojašnjava: "Četiri do pet puta tjedno koristim kombinaciju složenih pilates vježbi usmjerenih na trup. Koristim bučice, trake s otporom, girje i pilates loptu. Ne samo da mi je ova vrsta treninga pomogla s oblikovanjem tijela, već mi je također poboljšala ravnotežu i fleksibilnost."

2. Vježbe za trup 

Jačanje trupa vrlo je važno za fleksibilnost kralješnice i preveniranje eventualnih ozljeda, od kojih je rizik s godinama sve veći.

3. Svakodnevno šetanje - i to bez brojanja koraka

Ovo je kombinacija kardiovaskularne aktivnosti i opuštanja, a puno se lakše opustiti ako zaboravite na nepotrebno brojanje koraka. Važno je da se krećete.

4. Sklekovi 

Svaki dan Hillard pred sebe postavlja cilj - napraviti minimalno 30 sklekova. "Vjerujem da bismo svi trebali moći napraviti po jedan sklek za svaku godinu svoga života. Sljedeći mjesec ću ih napraviti 70!"

5. Istezanje i masaža spužvastim rolerom

Izgradnja mišića je važna, ali isto tako i njihov odmor i opuštanje.

6. Odmor

Kod svake uspješne fitness rutine, odmor i oporavak trebaju biti prioritet. "Našem tijelu treba vremena da se obnovi i napuni. U danima odmora pokušavam uključiti neku vrstu igre kao i laganu šetnju", otkriva Hillard. 

7. Krug podrške 

Posljednje, ali svakako ne manje važno, Hilliard naglašava važnost postojanja čvrstog sustava podrške kojem se možete obratiti. Čovjek je biće zajednice i uvijek je važno da imamo ljude koji dijele slične interese i koji nas podržavaju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.