Četiri doručka kojima ćete unijeti proteine u tijelo

Foto: Unsplash

ZAPOČINJANJE dana doručkom koji je bogat proteinima jedan je od najboljih načina da imate energije tijekom dana. Kombiniranje hranjivih namirnica koje dobro utječu na tijelo, poput voća, povrća, zobi, sjemenki i sličnog, osim za energiju, ima i druge dobrobiti.

Proteine je važno konzumirati jer su ključni u održavanju raznih tjelesnih funkcija, uključujući obnovu mišića, metabolizam i poticanje osjećaja sitosti. U nastavku izdvajamo nekoliko dobrih opcija za visokoproteinske doručke koje možete pripremiti na jednostavan način.

Omlet s povrćem

Jaja su mnogima omiljen doručak, a mogu se pripremati na različite načine, pa tako i kao omlet s povrćem. Pripremite omlet pun proteina kombinirajući jaja s omiljenim povrćem, poput špinata, rajčice i paprike. Kako biste osigurali još bolji okus i povećali sadržaj proteina, možete dodati sir.

Puding od chia sjemenki

Chia sjemenke poznate su po dobrobitima za mršavljenje, ali mogu poboljšati i zdravlje srca te ojačati kosti, prenosi Health Shots. Za pripremu pudinga od chia sjemenki, određenu količinu sjemenki pomiješajte s mlijekom i ostavite preko noći da nastane kremasti puding. Kako biste osigurali da je puding ukusan, dodajte bobičastog voća i/ili orašastih plodova. Omjere odredite prema vlastitim željama.

Tost s avokadom i jajem

Avokado i jaje odlične su opcije za doručak, posebno u kombinaciji s nekim tostom. Avokado možete narezati ili smrviti, a jaja pripremiti na koji god način volite. Ovaj doručak bogat je zdravim mastima, vitaminima i vlaknima te je jedna od najboljih opcija za doručak od svih na popisu, prenosi Health Shots. 

Smoothie od badema i kakaa

Smoothieji su još jedna popularna opcija za doručak i mogu se pripremiti na različite načine. Za one koji ne vole potpuno zelene smoothieje, mogu isprobati kombinaciju badema i kakaa. Za ovaj smoothie trebat će vam bademovo mlijeko, kakao u prahu, mjerica proteinskog praha i šaka špinata. Smoothie od ovih sastojaka možete pripremiti ovisno o svojim željama, a bogat je proteinima i antioksidansima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.