TRIKOVI za pohranjivanje hrane mogu pomoći u smanjenju otpada. Oni omogućuju da određene namirnice traju dulje, čime ćete u konačnici uštedjeti i novac. Zato je korisno znati kako sačuvati začinsko bilje svježim i produljiti mu trajnost.
Trik stručnjaka za štednju, Nicka Drewa, podijeljen je na Instagram profilu @testkitchen. Drew je ukazao na manje poznatu metodu pohranjivanja začinskog bilja.
"Svježe lisnato bilje umotajte u vlažni papirnati ručnik i stavite u vrećicu s patentnim zatvaračem. Pohranite vrećicu u ladicu u hladnjaku. Trajat će puno dulje", pojasnio je.
To je takozvana metoda povijanja bilja. Ona uključuje uklanjanje plastičnih vezica sa začinskog bilja i njihovo pranje pod mlazom hladne vode. Nakon toga se bilje osuši čistom kuhinjskom krpom.
"Kad se osuši, zamotajte ga u vlažni papirnati ubrus pa stavite u plastičnu vrećicu ili nepropusnu plastičnu posudu. Vaše bilje bi trebalo duže ostati svježe i ukusno", poručio je Drew.
Blogerica Meseidy Rivera kaže da zahvaljujući ovoj metodi njezino začinsko bilje ne uvene do tri tjedna.