Bodybuilder iskušao kontroverznu vojničku dijetu pa poručio: Pronađite drugu dijetu

Screenshot: YouTube

TAKOZVANA vojnička dijeta privukla je značajnu pozornost zbog tvrdnji da može pomoći da izgubite 10 kilograma u manje od tjedan dana. Ova dijeta navodno nikada nije korištena kako bi se pomoglo vojnicima da se pripreme za službu i jasno je da ekstremno ograničavanje unosa kalorija nije održivo, ali ipak je predmet znatiželje.

Zbog toga je youtuber i bodybuilder Will Tennyson odlučio isprobati ovu dijetu i doznati kako funkcionira.

"Neuravnotežena je i nesigurna, ali ipak ću je testirati", kaže u videu koji je objavio na svom YouTube kanalu. Dijetetičar mu je savjetovao da joj se ne podvrgava jer će negativno utjecati na njegov učinak u teretani, kao i da će sve izgubljene kilograme vratiti.

Prvi dan ograničen je na samo 1400 kalorija. Doručkuje krišku tosta s maslacem od kikirikija, pola grejpa i crnu kavu. Ručak su pola šalice tunjevine i još jedna šalica crne kave. Treći i posljednji obrok u danu su govedina, šalica zelenog graha, jabuka i pola banane. Dobra stvar je što je dopuštena i šalica sladoleda, ali mora biti od vanilije. 

"Trenutno sam jako loše raspoložen. Bez razloga sam jako uznemiren", kaže Tennyson na kraju prvog dana. 

Drugog dana može pojesti 1200 kalorija, što odgovara samo jednom njegovom uobičajenom obroku.

Doručkuje jaje na oko, krišku tosta, pola banane i crnu kavu. Potom odlazi na trening, ali ga odrađuje loše jer nema energije. 

Ručak su šalica svježeg sira i jaje te slani krekeri. Glad postaje toliko snažna da je pokušava suzbiti ispijanjem jabučnog octa i akupunkturom. Ne uspijeva. Večera dvije hrenovke, šalicu brokule, pola šalice mrkve, pola banane i pola šalice sladoleda od vanilije. 

Treći i posljednji dan Tennyson može unijeti tek 1100 kalorija. Za doručak jede šest krekera s ribanim sirom i jabukom. Ruča jaje i tost, a večera šalicu tunjevine i šalicu sladoleda od vanilije. 

Četvrtog dana staje na vagu i saznaje da je skinuo tri kilograma.

"Patnja je jednaka rezultatima. Nikad više ovo ne bih ponovio. Pronađite drugu dijetu", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.