Brutalno isklesane noge u 49. godini Naomi Campbell može zahvaliti ovoj rutini

Foto: EPA-EFE

DOK se ostatak svijeta prilagođava novonastaloj situaciji, Naomi Campbell ne odustaje od svoje rutine vježbanja. No, odlučila je svojim primjerom pomoći i svima koji se bore s nedostatkom motivacije za vježbanje dok su primorani na izolaciju.

Pozvala je pratitelje na Instagramu da se pridruže njezinim treninzima koje svakodnevno odrađuje s osobnim trenerom Joeom Holderom.

"S obzirom na sve što se događa, željela je nastaviti vježbati i imala je ideju uključiti druge ljude te im pokazati koliko napora ulaže svaki dan, ali i stvoriti prostor radosti i zajednicu", objasnio je Holder koji je prilagodio vježbe kako bi ih svi mogli izvoditi.

Pomalo očekivano, sve je najviše zanimalo koja je tajna nevjerojatno utegnutih nogu ovog supermodela.

Evo kojih pet koraka trebate pratiti ako i vi maštate o takvim nogama:

1. Za istezanje koristite Foam-Roller (valjak za masažu)

To je pjenasti valjak koji je pomalo neobičan, ali je sve popularniji rekvizit u fitness svijetu. Upravo korištenje ovog valjka tijekom zagrijavanja, pet do deset minuta, može probuditi vaše mišiće pa ga Holder koristi sa svim klijentima.

2. Povećajte otkucaje srca kardio vježbama

Holder predlaže preskakanje užeta u intervalima od 30 sekundi, izmjenjujući brži i sporiji ritam, u trajanju od najmanje deset minuta. Osim toga, vježbanju dodajte 10-minutno trčanje ili brzo hodanje stazom s nagibom. Kako on tvrdi, ovakve vježbe povećavaju elastičnost mišića.

3. Aktivirajte mišiće stražnjice

Jednom kada ste se rastegnuli i zagrijali, Holder predlaže fokusiranje na tri vježbe, a svaka od njih se radi u deset ponavljanja.

Bird dogs je odlična vježba za unapređenje stabilnosti i snage vašeg corea i donjih mišića leđa. Ona aktivira mnoge mišiće, a važno je pravilno je izvesti. Poanta je u naizmjeničnom podizanju suprotne noge i ruke dok ste spušteni na sve četiri. Za početak, postavite ruke ispod ramena i koljena ispod kukova. Cijelo vrijeme održavajte neutralni položaj kralježnice te obratite pažnju na aktiviranje mišića trbuha. Pri podizanju ruke kukovi moraju biti paralelni s podlogom. Također, prilikom podizanja ruke i noge ne smije doći do pomicanja u donjem dijelu kralježnice.

Iduća vježba nosi naziv fire hydrants. Počnite vježbati na sve četiri. Ruke vam moraju biti u širini ramena, a koljena u širini bokova. Nogu s kojom vježbate držite savijenu u koljenu, a stopalo fiksirano. Nakon toga je potrebno podignuti jednu nogu pod pravim kutom u stranu sve dok vam bedro nije paralelno s podom. Tijekom izvođenja vježbe pripazite da zatežete mišiće stražnjice, kao i trbušne mišiće.

Bočni plank je također vježba kojoj pridaje veliku pažnju. Iz položaja klasičnog planka okrenite se bočno tako da se oslanjate samo na podlakticu koja je ispružena ispred vas te na vanjsku stranu donjeg stopala. Aktivirajte trbušne mišiće istovremeno pazeći da je tijelo ravno te položaj zadržite oko 30 sekundi.

4. Koristite elastične trake za vježbanje

"One aktiviraju mišiće nogu i stražnjice", objašnjava on prednosti koje ima postavljanje trake oko koljena dok ležite na leđima i podižete kukove prema gore. Taj položaj zadržite nekoliko sekundi te napravite 15 do 20 ponavljanja, piše Vogue.

5. Izgradite snagu i mišiće

Odlična vježba za savršeno zategnute noge uključuje korištenje stepera, a ne treba zanemariti ni mrtvo dizanje, smatra trener Naomi Campbell.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.