Chris Evans otkrio koje mu je omiljeno jelo: Ako niste probali, propuštate puno

Foto: Profimedia

IAKO je u svijetu slavnih poznat po svojoj genijalnoj glumačkoj karijeri, Chris Evans uživa u tome što je prizeman i smiren tip koji izvan svijeta blještavila i glamura živi ugodan i jednostavan život. Poznat po ulozi Kapetana Amerike u Osvetnicima, odnedavno je preuzeo dvije nove uloge: Disneyjevog svemirskog heroja Buzza Lightyeara i protagonista novog akcijskog filma Sivi Čovjek.

Pored odličnih poslovnih pothvata, uvijek ustraje u tome da se održi u dobroj formi, kombinirajući treninge s uravnoteženom prehranom. Opušteni način života omogućuje mu da sam odredi pravila po kojima će živjeti.

Iako priznaje da nije baš dobar kuhar, jednu hranu rado priprema i u njoj najviše uživa, a radi se o jajima s pestom. "Stvarno pripremam dobra pesto jaja", kaže u videointervjuu za Eat This. "Ne znam jeste li ikada jeli pesto jaja, ali ako niste, propuštate puno."

Pesto jaja popularizirale su društvene mreže i postala su veliki trend

Recept je jednostavan, jer se obično ulje za pečenje jaja zamijeni pestom, kojim se namaže dno tave. Na takvoj podlozi se peku jaja, a rezultat je, prema Evansu, neodoljiv.

Običan pesto sastoji se od bosiljka, češnjaka, pinjola, maslinovog ulja i parmezana. Bosiljak ima svoje blagodati, a jedna studija otkrila je da prirodni spoj bosiljka, fenchol, može pomoći u zaštiti od Alzheimerove bolesti. Bosiljak također pruža široku paletu antioksidansa, što je dobro za eliminaciju slobodnih radikala iz tijela, koji dovode do oštećenja stanica ili potencijalnih bolesti.

Što se tiče jaja, ona daju veliku količinu proteina, što pomaže Evansu da održava formu superjunaka, premda je priznao da se njegovo tijelo značajno promijenilo otkad je umirovio Kapetana Ameriku.

Evans je također priznao da obožava piti pivo: "To mora prestati. Prestar sam", rekao je u šali.