Dijelovi tijela koje cijelo vrijeme potpuno pogrešno čistite

Foto: 123RF

POSTOJI oko 2368 bakterijskih vrsta koje žive samo u pupku, a svejedno se higijena ovog dijela tijela često zanemaruje. No to nije jedini dio tijela koji cijelo vrijeme potpuno pogrešno čistimo i time radimo više štete nego koristi.

1. Pupak

Većina nas općenito ignorira čistoću pupka ili ga čisti na pogrešan način. Pupak bi se trebao očistiti jednom tjedno i to na specifičan način. Umočite pamučni štapić za uši u malo alkohola za trljanje i njime očistite unutrašnjost. Ponavljajte sve dok štapić ne izađe potpuno čist. 

2. Uši

Čišćenje ušiju se podrazumijeva, ali korištenje noktiju ili bilo kojeg oštrog predmeta za čišćenje voska iz uha je apsolutno zabranjeno. Umjesto toga u uho ukapajte nekoliko kapi specijalizirane tekućine koja će omekšati vosak. Nakon 1-2 dana lagano ulijte toplu vodu pomoću šprice. Okrenite glavu na drugu stranu da istresete vodu. Obrišite uho ručnikom i ponovite postupak po potrebi. 

3. Jezik

Prema riječima stručnjaka, struganje jezika je najučinkovitiji način čišćenja. Vaš jezik treba čistiti jednako često kao i zube. 

4. Laktovi

Da biste izbjegli nakupljanje mrtvih stanica kože koje potamnjuju vaš lakat, savjetuje se da radite piling jednom ili dva puta tjedno. Možete koristiti svoj domaći piling ili ga kupiti u trgovini, ali ovdje je ključno nježno trljanje kružnim pokretima. Prevelik pritisak samo će pogoršati situaciju.

5. Vlasište

Nakupljanje peruti na vlasištu može biti uzrokovano mrtvim stanicama ili čak pretjeranom upotrebom proizvoda za kosu. Da biste ga očistili, u potpunosti isperite kosu prije upotrebe šampona. Zatim pomiješajte vodu sa šamponom i nanesite je na područje vlasišta. Ako koristite regenerator, stavite ga samo na krajeve kose.

6. Lice

Pjenušavi sapuni i sredstva za čišćenje lica zapravo čine vašu kožu suhom, pa ih izbjegavajte. Umivajte lice blagim sredstvom za čišćenje koristeći mlaku vodu. Ostavite sredstvo na licu 60-90 sekundi prije nego što ga operete, piše Bright Side.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.