NA TRŽIŠTU je danas moguće pronaći sladoled kakav zamislite - bezglutenski, proteinski, bez kalorija… No koliko su oni zapravo zdravi? Dijetetičar Chris Mohr savjetuje da takve “zdrave” varijante zaobilazite u širokom luku, a za časopis Men’s Health pojasnio je zašto.
“Trebali biste jesti pravi sladoled jer je puno bolji od lažnog. U lažnom se nalazi hrpa vode, umjetnih zaslađivača, a nedostaje nešto vrlo važno: zadovoljstvo. Kad su u pitanju kalorije, savjetujem da ih ne brojite. Što je manji popis sastojaka te što se manje puta spominje riječ “zdravo” na proizvodu, tim bolje za vas”, tvrdi Mohr.
Naravno, ističe da morate pripaziti na količinu sladoleda koju ćete pojesti, ali to biste trebali raditi s bilo kojom hranom.
“Visokokvalitetna hrana je puno korisnija, a sa mnom se slažu i drugi stručnjaci. Uvijek savjetujem ljudima da posežu za visokokvalitetnim proizvodima, pravim sastojcima, a to vrijedi i kada je sladoled u pitanju”, zaključio je.