Djevojka je nosila steznik par sati dnevno. Nakon godinu dana pokazala je promjenu

ALICIA Brzostowska odlučila je suziti svoj struk i to je uspjela zahvaljujući stezniku koji je nosila punih godinu dana. Imala ga je na sebi svakodnevno, barem dva sata, a uz to je pazila na prehranu i vježbala četiri puta tjedno. 

"Nosila sam odjeću veličine 44 i bila nesretna zbog svoje težine. To je počelo utjecati na moje mentalno zdravlje, pa sam odlučila iz korijena promijeniti životni stil", ispričala je ta 23-godišnjakinja.

Ono što nije željela bilo je izgubiti obline. 

"Htjela sam ih samo naglasiti. Izbacila sam masnu hranu i alkohol iz svoje prehrane. Klonila sam se šećera, gaziranih i zašećerenih pića i ulja. Trudila sam se hraniti što je zdravije moguće i danas većinom jedem namirnice na bazi biljaka i klonim se laktoze", dodaje. 

Alicia si tek povremeno, u posebnim prilikama, dopusti čašu vina. U teretani kombinira kardio i vježbe s utezima.

"Puno sam trenirala, ali mislim da je za oblikovanje moga struka najzaslužniji steznik. Dobro je investirati u takvu stvar, ali ne pretjerivati", ističe. 

Godinu dana kasnije nosi odjeću veličine 36 i kaže da je njena transformacija toliko nevjerojatna da je neki prijatelji uopće ne prepoznaju. 

"Svi su bili u šoku, ne vjeruju da nisam bila na operaciji. Vjerujem da svatko može doći do takve promjene, ali mora znati da je to dugačak put, koji se ne može prevaliti preko noći. Fokusirajte se na cilj, budite disciplinirani i dosljedni", poručuje drugima. 

Steznici, odnosno takozvani treneri struka, su inače kontroverzni među profesionalcima, posebno liječnicima. Kažu da mogu nanijeti ozbiljnu štetu i, prije nego što ih počnete nositi, trebate se konzultirati s liječnikom.

"Steznici guraju želudac, koji radi pritisak na dijafragmu, a to može uzrokovati refluks i ometati disanje. Nema smisla koristiti nešto što je potencijalno štetno za zdravlje, a samo će privremeno smanjiti vaš struk. Jednom kad ga skinete, tijelo će se vratiti u svoj uobičajeni oblik. Takvi predmeti su neudobni, ograničavaju kretnje, otežavaju disanje i mogu nanijeti štetu rebrima", izjavila je ranije Mary Jane Minkin, profesorica na uglednom Sveučilištu Yale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.