Djevojka odustala od važnog natjecanja kako bi nepoznatoj ženi spasila život

ODBOJKAŠICA sa Sveučilištu Howard, Jurnee Farrell svojim je postupkom oduševila mnoge.

Iako je cijele godine naporno trenirala kako bi sudjelovala na važnom turniru sa svojim odbojkaškim timom, odlučila je odustati od njega kako bi pomogla potpuno nepoznatoj ženi. Naime, Jurnee se dvije godine nalazila u registru "Be The Match" prije nego što je primila poziv u kojem su je obavijestili da se njezine matične stanice podudaraju s onima 57-godišnje žene koja se bori s akutnom limfoblastičnom leukemijom.

"Dok sam odrastala, moj otac je radio u dječjoj bolnici u Chicagu. Odrasla sam u takvom okruženju i vidjela sam što darivanje organa ili davanje tkiva može napraviti. Ako imate priliku spasiti nečiji život tako jednostavnim postupkom, ne biste trebali oklijevati", izjavila je ova 21-godišnjakinja u razgovoru za Good Morning America.

Ipak, priznaje da je unatoč svemu bila potpuno nespremna za trenutak kada je shvatila da upravo ona može nekome spasiti život.

"Trebalo mi je puno vremena da shvatim što točno radim", rekla je.

Liječnici su joj objasnili da oporavak traje između sedam i deset dana, a to je značilo da neće moći sudjelovati na natjecanju za koje se cijelo vrijeme pripremala. No nije dvojila oko svoje odluke, piše People.

"Mislim, imate samo jednu šansu da spasite nekome život i ovo je bila moja šansa", zaključila je te dodala kako je vrijedilo žrtvovati svoje prioritete za ovako nešto.

Njezin nesebičan čin još je više oduševio ljude jer Afroamerikanci imaju tek 23 posto šanse da pronađu odgovarajućeg donora, prenosi Be The Match.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.