Dodajte ove 4 namirnice u svoje salate i vjerujte - bit ćete konačno siti od nje!

Foto: 123rf

VRIJEME je ručka i ako ste na poslu opet razmišljate što jesti, a da to bude zdravo, ne previše kalorično, želite - stvarno želite pojesti salatu koja će vam dati sve što trebate, ali salate, ma koliko se mi pravili da jesu zasitne, najčešće nisu. I to zato što salata kao prilog jelu i salata kao samostalno jelu nisu dva ista pojma.

I tu ljudi najčešće griješe, jer unatoč punoj zdjeli, s tu i tamo kojim komadićem proteina u obliku sira, mesa, ribe - ne znači da ćete njome dobiti cjelovit obrok koji će vas držati sitima onoliko dugo koliko se to očekuje od obroka.

"Navikavala sam se i privikavala na salatu, da je nosim na posao jer najčešće nemam izbor što ću jesti, ali koliko se god trudila jesti zdravo, planirati svoje obroke, kući sam se vraćala gladna, posezala za jelom koje uopće ne bi trebala jesti da sam se pošteno najela - za ručak. Čudila sam se kako moji kilogrami uopće ne idu dolje, a ja se toliko trudim. Sve dok u svoje salate nisam počela stavljati ove 4 namirnice", napisala je Jenny Sugar i otkrila nam tajnu koja bi svi ljubiteljima salata mogla promijeniti život.

Da salata ne bude salate, a da točno znate da jedete najzdravije što možete i tako pomažete svojoj liniji, poslušajte njen savjet. I ove namirnice imate uvijek pri ruci kao savršen začin vašem jelu, odnosno vašoj salati kao dovoljnom, samostalnom jelu.

>>>Recepti za nekoliko ukusnih i hranjivih salata<<<

Jer ovo doista nisu količine koje si ne možete priuštiti.


1/4 šalice cjelovitih žitarica - primjerice kvinoje. Ona će vam dati 56 kalorija, 9,9 grama dobrih ugljikohidrata, 1,3 grama vlakana i 2 grama proteina.

1/4 avokada
(1 avokado na četiri dana - to sada već i zvuči dostupno, zar ne) - a dat će vašem jelu - 57 kalorija, 2,9 grama ugljikohidrata, 2,3 grama vlakana i čak 7 grama proteina.

1/4 šalice bilo kojeg voća
- dakle, malo, ali - ono će vam dati dodatnih (u prosjeku) 12 kalorija, 2,9 grma ugljikohidrata, 8 grama vlakana i 3 grama proteina.

1 žlica nasjeckanih oraščića
(ma čak i slanih sjemenki suncokreta) - jer oni će vašem organizmu dati još: 46 kalorija, 1,9 grama ugljikohidrata, 7 grama vlakana i 1,5 grama proteina.

Kada sve zbrojite vaša će salata, napravljena od bilo koje vrste povrća i s bilo kakvim vama učestalim dodacima, organizmu dati još tu dodatnu količinu svega nabrojanog, čime će postati dostatna da vas zaista nahrani koliko treba. A uz sve to - tako vaše salate neće postati - dosadne. Kvinoja će primjerice dati hranjivost, iako će vam se činiti kao da je uopće ne osjetite. Avokado će vam dati poseban, kremastiji okus, sjemenke i orašasti plodovi će vam dati dojam hrskavosti, a malo voća taman ono malo slatkoće potrebne da zadovolji želju i za slatkim nakon jela.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.