Evo zašto biste trebali izbjegavati divovska pića za kojima je poludio Instagram

Foto: Instagram

INSTAGRAMOM su zavladale fotografije divovskih koktela ili nekoliko litarskih vrućih čokolada. Serviraju se skupinama ljudi, a njihova cijena je najčešće povoljnija nego da svaki član društva naruči piće za sebe.

Iako se doimaju zabavnima i djeluju prilično atraktivno, barem na fotografijama, nije najpametnija odluka naručiti ih. Imunolog iz jedne njujorške bolnice pojasnio je za portal Delish da bi ljudi trebali svjesni da se dijeljenjem pića i hrane jednostavnije može pokupiti bakterija, a postoje i drugi problemi kojih biste trebali biti svjesni.

Naime, kada dijelite čašu ili slamku s drugom osobom, vjerojatnija je mogućnost zaraze virozom ili infekcijama gornjih dišnih puteva.

“Neke bakterije su bezopasne i nalaze se u ustima svakog čovjeka. No, postoje naznake da može doći do problema kada se dijele pića. Može se povećati rizik od nastanka karijesa koji se veže uz prisutnost određenih bakterija u ustima, ali još ne postoji dovoljno dokaza koji bi to potvrdili”, smatra imunolog.

Ako ste ipak naumili naručiti divovsko piće, bilo bi dobro znati koja je čija slamka i ne miješati ih kako biste minimalno razmjenjivali slinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.