Fit baka: 81-godišnjakinja koja ne propušta nijedan fitness izazov postala senzacija

AKO ste nedavno proveli neko vrijeme na TikToku, vjerojatno ste vidjeli Eriku Rischko na vašem feedu. Ova 81-godišnjakinja samu sebe opisuje kao "fitness junkieja", a na TikToku je postala popularna zbog svojih videa na kojima izvodi različite fitness izazove.

Otkako je objavila svoj prvi TikTok video u travnju 2020., prikupila je više od 117.000 sljedbenika i preko 2.2 milijuna lajkova.

"Odgovor je bio nadasve pozitivan, što mi se učinilo vrlo uzbudljivim jer sam cijeli život bila vrlo nesigurna", rekla je Rischko u intervjuu za Good Morning America.

Kako je tada ispričala, odvažila se pridružiti se društvenim mrežama nakon što je pandemija koronavirusa uzrokovala zatvaranje teretana i studija za vježbanje. Rekla je da ju je kći uvjerila da snimi nekoliko videozapisa na kojima izvodi vježbe, koje će podijeliti s prijateljima i obitelji na Instagramu. No nitko nije očekivao da će postati baš toliko popularna.

"Moja je kći otkrila TikTok jer su se neki plesni izazovi prikazivali na njemačkoj televiziji, a aplikacija je postala vrlo popularna tijekom pandemije", nastavila je Rischko.

Osim u plesnim izazovima u kojima joj se pridružio i suprug, Rischko se okušala i u brojnim popularnim fitness izazovima kao što su #cupidshufflechallenge, #toosieslidechallenge, jedominutni #abchallenge i #plankchallenge.

Također je počela objavljivati ​​videozapise svojih uobičajenih treninga, a otkrila je i da je počela vježbati tek kada je bila u srednjim 50-im godinama, nakon što su se njezina djeca odselila iz obiteljskog doma.

"Bila sam usamljena", podijelila je u intervjuu.

Stoga se odlučila prijaviti u teretanu, ali priznaje da prvih pet godina uopće nije uživala u vježbanju. No danas vježba dva puta dnevno, nekoliko puta tjedno, piše Shape.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.