Fitness trenerica tvrdi da ova hrana smanjuje salo na trbuhu i nadutost

Foto: Unsplash

Često čujemo o hrani koju bismo trebali izbaciti kako bismo postigli ravniji trbuh. I dok je istina da postoje mnoge namirnice koje debljaju, važno je upamtiti da postoji mnoštvo opcija koje možemo dodati svojim obrocima kako bismo smršavjeli. Opskrba tijela svim hranjivim tvarima koje su mu potrebne za razvoj ključan je dio skidanja kilograma.

Fitness trenerica Jenna Rizzo nedavno je na TikToku objavila video u kojem je istaknula dvije namirnice koje nam mogu pomoći da postignemo ravan trbuh i normalan rad crijeva. Radi se o fermentiranoj hrani i namirnicama bogatima proteinima.

@jennaaaamariee

Reduce bloating & lose weight with these 2 foods.

♬ Calm background music with acoustic guitar and saxophone(1288148) - ame

1. Fermentirana hrana

Jenna naglašava važnost uključivanja fermentirane hrane u prehranu, poput jogurta i kiselog kupusa.

"Fermentirana hrana bit će vaše tajno oružje protiv nadutosti", tvrdi Jenna. Objašnjava da probiotici, korisne bakterije koje se nalaze u ovoj hrani, igraju ključnu ulogu u promicanju zdravih crijeva, što je ključno ako želimo smršavjeti.

"Ova hrana više će pomoći u smanjenju nadutosti nego bilo koji napitak koji možete nabaviti", objasnila je.

2. Proteini

Jennin drugi savjet odnosi se na važnost proteina u svakom obroku i međuobroku. Naglašava da nam proteini pomažu da dulje ostanemo siti te pokreću i prirodne sposobnosti tijela za sagorijevanje masti.

"Tijekom svakog obroka ciljajte na oko 30 grama proteina, a za međuobroke neka to bude oko 15 grama", savjetuje Jenna.

Važno je imati na umu da gubitak težine zahtijeva sveobuhvatan pristup, uključujući i redovitu tjelovježbu. Ne smijemo računati samo na fermentiranu hranu i proteine. Međutim, ako slijedimo ove savjete i uključimo ove elemente u sve svoje obroke, bit ćemo na dobrom putu prema ravnijem trbuhu i zdravom mršavljenju.