Glumica otkrila da vitku liniju duguje vježbi koju obožava od srednje škole

Foto: Instagram

DAKOTA Fanning se glumom počela baviti u dobi od svega pet godina. Dvije godine kasnije dobila je i ulogu u filmu "I Am Sam" te je postala najmlađa osoba koja je ikada nominirana za nagradu "Screen Actors Guild Award". Danas iza sebe ima više od 40 filmskih uloga i značajan broj pojavljivanja u različitim serijama.

No, kako je otkrila u razgovoru za Shape, kada nije okupirana glumačkim angažmanima, svu svoju energiju preusmjerava na vježbanje.

"Dolazim iz obitelji sportaša, tako da sam su mi još u mladosti usadili ljubav prema aktivnom životu", otkrila je Dakota. Naime, njena majka je igrala profesionalni tenis, dok se otac bavio bejzbolom pa ne čudi što se i sama glumica najbolje osjeća kada se dobro oznoji vježbajući.

"Važno je dobro se oznojiti. To mi pomaže da razbistrim misli i zbog toga moja koža izgleda dobro, a i sveukupno se osjećam bolje", objasnila je.

Kako je otkrila, trudi se vježbati čak šest puta tjedno, a posebno obožava jednu vrstu tjelovježbe. Riječ je o Cardio Barre, kardio vježbi inspiriranoj baletom. Preciznije, to je vježba visokog energetskog napora koja objedinjuje elemente baleta, suvremenog plesa, treninga snage i pilatesa.

"Radim je od srednje škole i opsjednuta sam njome. Prvi put sam mislila da ću umrijeti! Bilo je užasno teško, ali na najbolji mogući način. No, koliko god naporno vježbala, naučila sam i važnost odmora kako bi se moje tijelo moglo oporaviti", objasnila je Dakota koja tvrdi da je najvažnije slušati vlastito tijelo.

Također, osim vježbanju smatra da vitku liniju može zahvaliti zdravom odnosu prema hrani.

"Danas puno zdravije jedem nego prije. Nakon jutarnjeg treninga najčešće popijem jogurt ili pojedem jaja, za ručak jedem salatu i bjelančevine s roštilja, a za večeru kvinoju i povrće", opisala je svoj jelovnik ali i dodala kako defitnivno nije tip osobe koji se može odreći šećera, ugljikohidrata, kave, vina ili bilo koje druge namirnice, a posebno je slaba na sladoled.

"Sve je u umjerenosti. Ako idem u restoran koji je poznat po svojoj tjestenini, pojest ću tjesteninu. Ne ograničavam se. Morate se prepustiti. Hrana bi trebala biti zabavna i ugodna", zaključila je popularna glumica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.