Glumica progovorila o tome kako je gubitak težine utjecao na njeno zdravlje

Foto: EPA-EFE

POZNATA glumica Kathy Bates otkrila je kako su izgubljeni kilogrami pozitivno utjecali na njeno zdravlje.

"U mojoj obitelji ima oboljelih od dijabetesa, a ja doista nisam željela živjeti s tim. Trenutno sam jako zdrava i tako sam zahvalna zbog toga", rekla je glumica koja se zbog straha da ne oboli i od šećerne bolesti, nakon što je dva puta pobijedila rak, uhvatila u koštac s prekomjernom težinom. 

Gubitak kilograma imao je i pozitivan učinak na limfedem, pojavu uzrokovanu uklanjanjem limfnih čvorova kao dio liječenja karcinoma. 

"Bojala sam se da ću to dobiti. Oticale su mi i ruke i noge zbog blokiranog limfnog sustava. Neki liječnici misle da je to kozmetički problem i da ne ugrožava život. U medicinskim se školama potroši svega 15 do 30 minuta na podučavanje o limfnom sustavu, pa ako netko ode liječniku opće prakse s natečenim i bolnim udovima, većina liječnika neće imati pojma što je to. Kad se ne dijagnosticira na vrijeme, bolest napreduje i postaje sve gora", ispričala je. 

Ova slavna oskarovka poznata je po svojoj ulozi u američkom hororu iz devedesetih "Misery", a otkad je izgubila 27 kilograma otvoreno govori o problemima koje joj je debljina stvarala.

Njenu novu figuru svi su primijetili u siječnju na WebMD Health Heroes događaju u New Yorku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.