Ima 180 kg, podiže tri puta više od svoje težine i fali mu 16 kg do svjetskog rekorda

POWERLIFTER superteške kategorije Ahmed Hassanin u posljednje vrijeme podiže zapanjujuće teške terete. Njegove pripreme za Svjetsko otvoreno prvenstvo Međunarodne federacije powerliftinga (IPF) 2021. zakazano za 21. do 31. listopada 2021. u Vilniusu u Litvi u punoj su snazi. U posljednjih tjedan i pol na Instagram stranici objavio je nekoliko videozapisa u kojima izvodi mrtvo dizanje s teretom od preko 453.6 kilograma.

 

U svom prvom videu, objavljenom 11. listopada 2021., Hassanin je podigao 455 kilograma. Tjedan dana kasnije podijelio je videozapis dizanja 490 kilograma dok je nosio opremu, zavoje za zglobove, zavoje za koljena i pojas za podizanje. Hassanin se nalazi u težinskoj kategoriji od +120 kilograma.

Njegov posljednji nastup na nekom natjecanju bio je njegov plasman na drugo mjesto na američkom nacionalnom powerliftingu u lipnju 2021. Za taj susret njegova je službena tjelesna težina bila 181.1 kilogram. To znači da je teret od 490 kilograma koji je podigao gotovo tri puta veći od njegove posljednje natjecateljske tjelesne težine.

Njegov posljednji rezultat je u rasponu IPF-ova svjetskog rekorda koji trenutno drži Blaine Sumner. Sumnerovo mrtvo dizanje od 505 kilograma s velike nagrade Sjevernoameričke federacije za powerlifting (NAPF) 2017. najbolji je rezultat ikada.

Dolazi novi svjetski rekord

Dvostruki svjetski prvak IPF-a na -120 kilograma Dennis Cornelius napisao je komentar koji bi mogao predvidjeti budućnost: "Dolazi novi svjetski rekord."

Ako Hassanin želi Corneliusove riječi pretvoriti u stvarnost, morat će podignuti dodatnih 16 kilograma. Tempo kojim napreduje povećava šanse za ovakav scenarij.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.