Imaju od 18 do 75 i svakoga petka treniraju na nasipu: "Loše vrijeme je samo u glavi"

Foto: Marin Tironi/Index

AKO se u petak navečer uputite u šetnju savskim nasipom, vrlo vjerojatno ćete uočiti skupinu ljudi koji vježbaju. Na terenu Veslačkog kluba Zagreb čuje se muzika. Dora Pančić, Filip Novak i Lovro Tomulić zagrijavaju desetak zaljubljenika u fitness, koji lagano skakuću ispred natpisa "loše vrijeme je samo u glavi".

"Sve je počelo i prije korone. Rodila se ideja da se naše društvo iz osnovne škole poveže, ali ne samo kroz kavu ili izlaske već na neki drugačiji, zdraviji način", govori nam predsjednik udruge Feelgood Ivan Timko.

Pandemija koronavirusa bila im je prekretnica u smislu da su ta druženja organizirali na otvorenom.

"Prije smo se nalazili u teretani, a onda smo morali preseliti van. Svidjelo se nama, svidjelo se našim poznanicima i tako se iskristalizirala cijela ideja naše udruge", dodaje.

Poanta njihovih druženja nije isključivo u postizanju estetskih ciljeva. Zato se udruga i zove Feelgood.

"Dečki su bili na Sljemenu i razmišljali su kako se osjećaju u prirodi, kad su fizički aktivni i druže se s prijateljima. Zaključili su da je osjećaj super, odnosno 'feel good'", pojasnio nam je Ivan.

Sljeme i dalje redovito posjećuju u sklopu svojih vikend-izleta. U subotu idu na Veliku planinu podno Kamniško-Savinjskih Alpi, u neposrednoj blizi Ljubljane.

"U zadnjih šest mjeseci odradili smo tri izleta, uglavnom jednodnevnih. Cilj nam je kroz njih aktivirati ljude. U rujnu smo bili na rtu Kamenjak. Prvi dan smo kajakarili, drugi dan smo napravili turu biciklima. U prosincu smo bili u Zelini, gdje smo imali radionicu s našim poznatim putopiscem Davorom Rostuharom. Idući dan smo odradili jutarnju tjelovježbu, a onda planinarili i šetali prirodom. Prije dva tjedna bili smo na skijanju u Austriji", prepričava Ivan za Index.

Feelgood je pokrenut 2019., a nedavno je dobio svog 135. člana. Članovi imaju od 18 do 75 godina.

"Seniori su nam najkonzistentniji. Imamo isključivo žensku grupu, imamo mješovitu grupu. Vježba se na tri lokacije - u Maksimiru, u Kušlanovoj ulici i na nasipu. Možda ćemo otvarati nove lokacije, možda organizirati treninge u jutarnjim terminima. Najvažnije nam je da boravimo u prirodi, da imamo vikend-druženja i da uživamo na otvorenom. Treninzi su popratni sadržaj kojim razbijamo dosadu i rješavamo se stresa koji se nakuplja na poslu", dodaje Ivan.

Sve što vam je potrebno za njihov trening je dobra volja, kaže nam Ivan.

"Dođite, probajte i vidite. To jesu grupni treninzi, ali naš trenerski tim je posvećen svakom i prilagodit će određenu vježbu ili trening ako je to potrebno. I ja treniram ovdje. Meni je nešto lakše, ali zato dobijem veći broj ponavljanja ili veću kilažu. I oni koji ne znaju odakle i kako krenuti, mogu nam se pridružiti", poziva Ivan.

Ako ne stignete do Cvjetnog naselja večeras u 19 sati, ekipa udruge Feelgood tamo vas čeka i idućeg petka u isto vrijeme.