Influencerica pokazala koliko se njeno tijelo mijenja u 24 sata: Nadutost je normalna

25-GODIŠNJA influencerica Bree Lenehan potiče druge da objavljuju svoje neretuširane fotografije. Nedavno je sama objavila video kojim je pokazala koliko se njezino tijelo mijenja tijekom 24 sata. Pokazuje izgled svog tijela nakon odlaska u kupaonicu te nakon obroka i međuobroka, u nastojanju da normalizira nadutost i dnevnu fluktuaciju težine.

@breelenehan

I filmed my body’s changes across 24 hours & this happened… 🤷🏻‍♀️ ##bodyimage ##bloating ##thisisnormal ##loveyourself ##selflove ##bloatingisnormal ##fyp

♬ Nobody - Mitski

"Nitko nikada ne govori o tome koliko se tijelo mijenja i koliko se trbuh širi tijekom dana, pa sam pomislila da je moj trbuh nenormalan i da ga se moram sramiti. Ispostavilo se da se to događa svima, ali ne razgovaramo o tome otvoreno i znamo kako to sakriti. Željela sam pokazati koliko su te promjene stvarne i normalne i da ih se ne treba sramiti", rekla je Bree.

Zapravo, prosječna težina odrasle osobe može varirati od jednog do dva kilograma tijekom dana. 

"Vjerujem da se o ovome ne govori otvoreno, jer su mnogi od nas pod pritiskom da ispune određene standarde ljepote, a napuhanost se u to ne uklapa", smatra Bree.

Prema terapeutkinji Jessici Brown, koja se specijalizirala za liječenje tinejdžera i odraslih, društveni mediji mogu stvoriti lažan osjećaj stvarnosti kada je riječ o tijelima i načinu života ljudi.

"Često se zaboravimo podsjetiti da je većina tih slika pažljivo namještena i uređena za javnost, stoga moramo biti svjesni da velik dio onoga što vidimo na društvenim mrežama nije stvarnost", rekla je za BuzzFeed.

Terapeutkinja Brown pohvaljuje Bree i sadržaj koji nudi pratiteljima.

"Prirodno je da se naša tijela tijekom dana mijenjaju, pogotovo dok jedemo, pijemo, sjedimo, stojimo. Mnogo toga što vidimo na društvenim mrežama su zgrčene tjelesne figure poboljšane osvjetljenjem, filterima, montažom, pa čak i šminkom'' dodala je Brown. 

"Video nudi drugačiju perspektivu na naše tijelo i realno može prikazati koliko se mijenja tijekom dana."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.