Iskorištene i odbačene maske i rukavice na ulicama mogu biti opasne po zdravlje

STANOVNICIMA Amerike Centar za kontrolu i prevenciju bolesti preporučio je nošenje maski u javnosti pa ih mnogi sada koriste kad god izlaze iz domova. Međutim, ako se pravilno ne odlažu, mogu naštetiti drugim ljudima. 

Ranije ovoga mjeseca gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio upozorio je na opasnosti koje vrebaju ako se maske i jednokratne rukavice ne bacaju u smeće.

“Nemojte ih bacati na cestu. To može biti opasno. Može naškoditi drugima. Doslovno bacate na tlo nešto što možda nosi smrtonosan virus”, izjavio je, a prenio New York Daily News.

“Ne želim dizati paniku, ali to nalaže zdrav razum”, dodao je.

De Blasio je upozorio ljude da ih odlažu u kante za smeće kako ne bi ugrozili druge, ali na ulicama se ipak viđa velik broj odbačenih maski i rukavica.

“Radite više posla ljudima koji čiste parkirališta i ulice i izlažete ih riziku. Ti ljudi moraju osigurati čist prostor”, upozorili su iz policije za list Union Leader. 

Stručnjaci su za CNN pojasnili da se maske i rukavice ne mogu ni reciklirati, iako su izrađene od plastike, pa je to još jedan razlog zbog kojeg ih nakon korištenja treba baciti u smeće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.