Istraživači kažu da jedan znak može razotkriti psihopata

Screenshot: Youtube

Jeste li se ikada zapitali je li žena koja sjedi preko puta vas psihopat? Pa, sada ćete to moći znati. Ako postoji i natruha sumnje da je osoba s kojom ste u društvu psihopat, jedan trik koji su stručnjaci dokazali razotkrit će to.

"Neverbalna ponašanja (tj. dinamika glave) predstavljaju važan, ali nedovoljno istražen oblik komunikacije koji može poboljšati našu sposobnost otkrivanja određenih oblika psihopatologije, uključujući psihopatiju", napisali su autori studije provedene na Sveučilištu New Mexico.

Korištenjem automatiziranog algoritma, istraživači su intervjuirali 213 zatvorenica u dobi od 21 do 57 godina u SAD-u i shvatili da one koje minimalno pomiču glavu, imaju psihopatske osobine.

"Proučavajući položaj glave, došli smo do spoznaje da žene s psihopatskim osobinama jedva pomiču glavu tijekom intervjua", poručili su.

Ista studija provedena je i s muškim ispitanicima u američkom zatvorskom sustavu, i zaključak je isti - što osoba čini manje pokreta glavom tijekom razgovora, to su veće šanse da je psihopat.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.