Izazov za snagu: Vježbe za trbušnjake i tijelo koje sigurno nikada ne radite

Foto: 123rf

PUCATE od snage i više ne znate kojom vježbom da si začinite dan, da je već niste probali i prožvakali je – probajte ovu. Ova izazovna vježba djeluje vrlo jednostavno, no i laik će shvatiti da je potrebno puno snage i balansa u cijelom tijelu da biste je napravili kako spada.

Riječ je o izdržajima s velikom loptom, pilates loptom, švicarskom loptom – nazivamo je svakako, netko od vas je možda posjeduje u kući, ali je ne koristi toliko za vježbu koliko bi mogli. 

Donosimo vam stoga dvije vrste izdržaja – prvi je za cijeli trbušni zid i stabilnost cijelog tijela, a drugi se ciljano radi za gornje trbušne mišiće.

Prva vježba popularno je znana kao „swiss ball jack knife“, a glavna zadaća kod ove vježbe jest to da vaše tijelo, odnosno leđa, budu u istoj ravnini.

Polegnite se na loptu (ako imate mogućnost odabrati, birajte onu veličinu lopte koja odgovara dužini vaše ruke kako bi na njoj doista mogli biti ravni koliko trebate) te se „odvezite“ na rukama sve dok vam donji dio nogu ne ostane ležati na lopti. Namjestite se tako da vam kralježnica i glava budu ravne s nogama, ruke čvrsto na zemlji, a vježbu izvodite tako da loptu ristom i prstima pomičete prema tijelu, kao što je prikazano na videu.

A za gornju grupu trbušnih mišića možete nastaviti trening s ovakvom varijacijom u kojoj nije potrebno ravno držati leđa, već naprotiv, podizati guzu i leđa tako da koljenima možete doći bliže vratu. Na taj će način više raditi upravo gornji trbušni mišići.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.