Jeste li znali da limun pomaže s mršavljenjem? Evo kako ga uključiti u prehranu

Foto: Shutterstock

LIMUN je popularno voće koje je vrlo zdravo i može pomoći onima koji žele izgubiti kilograme. Prema nutricionistici Rohini Patil, ovo ukusno voće bogato je vitaminom C, ne sadrži puno kalorija, pomaže s duljim osjećajem hidracije te ima pozitivan učinak na probavu i metabolizam.

Također, konzumiranje limuna može pomoći da se i dulje osjećate sitima što utječe na cjelokupni manji unos kalorija u danu, prenosi Health Shots. Zato, ako želite smršaviti i u svoju prehranu više uključiti limun, nutricionistica je izdvojila pet načina kako to možete učiniti i vidjeti promjene na svom tijelu. 

Na koje načine možete uključiti limun u prehranu?

Jedan od najpopularnijih načina konzumiranja limuna je u vodi s limunom. Nutricionistica ističe: "Ujutro popijte čašu vode s limunom kako biste poboljšali probavu i metabolizam. Iscijedite sok od jednog limuna i dodajte ga u čašu vode. Ovo piće možete piti toplo ili hladno, ali će imati bolji učinak ako je voda toplija."

Osim u vodi, limun se često koristi i u salatama, odnosno sok od limuna. Patil objašnjava da će "dodavanje soka od limuna salatama dati poseban okus te pomoći u smanjenju kalorija iz teških obroka". Limun je popularna namirnica koja se koristi i u pripremi drugih jela.

Nutricionistica tvrdi da dodavanjem limuna u obroke "poboljšavate okus i teksturu hrane bez unosa dodatnih kalorija mariniranjem u soku od limuna", čime se utječe na cjelokupan unos kalorija, prenosi Health Shots. 

Iako je voda s limunom najpopularniji izbor, možete isprobati i čaj od limuna. "Možete pripremiti ukusan čaj od limuna koji ćete dodati svojoj dijeti za mršavljenje. Dodavanje soka od limuna biljnom ili zelenom čaju pomaže povećati količinu konzumiranih antioksidansa i poboljšava metabolizam."

Ako vam se ne sviđa nijedan od prijedloga nutricionistice, možda će vam se svidjeti dodati limun u smoothieje. "Dodavanje soka od limuna u smoothieje pomoći će boljoj apsorpciji hranjivih tvari te im daje bolji i uravnotežen okus", zaključuje nutricionistica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.