Kako kod kuće sigurno skinuti gel ili trajni lak s noktiju

Foto: Pixabay

ZBOG sprječavanja širenja zaraze virusa Covid-19, saloni za ljepotu zatvorili su svoja vrata na minimalno 30 dana. Mnoge žene tako neće moći na manikuru, ali postoji način da sami dovedete nokte u red kod kuće.

Proces je zahtjevan, ali ako sve napravite pravilno i imate strpljenja, trebat će vam otprilike 30 minuta.

1. Rašpanje

Kako biste lakše skinuli gel, prvo je potrebno izrašpati gornji sloj. Da biste zaštitili zanoktice, prvo nanesite ulje za zanoktice ili vazelin na kožu oko noktiju. Ako su vam nokti narasli, rašpicom ih skratite.

2. Otapanje

Ako kod kuće imate otopinu za skidanje laka s noktiju, provjerite sadrži li ona aceton. Taj sastojak će pomoći omekšati neke vrste gela ili trajni lak. Namočite vatice otopinom pa ih prislonite na nokat i omotajte aluminijskom folijom. Ruku možete prekriti toplim ručnikom jer bi to moglo ubrzati proces.

3. Pričekajte

Ovisno o tome koju vrstu gela ili trajnog laka imate na noktima, ovaj proces može potrajati 10 do 15 minuta. Što duže čekate, to će lakše biti skinuti ostatke materijala s noktiju.

4. Ponovno rašpanje

Kad skinete vatice s noktiju, trajni lak ili gel bi trebao biti raspucan i omekšan zbog čega ćete ga jednostavno ukloniti s noktiju. Eventualne ostatke možete izrašpati, ali pripazite da to ne bude presnažno kako ne biste oštetili svoj prirodni nokat. Potisnite kožicu pa oblikujte nokte rašpicom.

5. Njega

Aceton je prilično invazivan za nokte i kožu pa je potrebno bogato ih nahraniti. Koristite ulje za kožicu i kreme za ruke što češće, a posebno prije odlaska u krevet.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.