Kako odabrati vanjski namještaj i zašto se odlučiti za onaj od ratana?

Foto: Press

NAPOKON nam je došlo lijepo i sunčano vrijeme koje nas poziva da što više budemo na otvorenom. Naravno, nema ljepšeg nego kada možete u vlastitom domu provoditi vrijeme vani, jedino što je vam je potrebno je odgovarajući vrtni namještaj. Kako pronaći onaj pravi i zbog čega je ratan toliko popularan materijal, čitajte u nastavku.

Koliko prostora imate?

Prije nego krenete u potragu za idealnim vanjskim namještajem, prvo izmjerite koliko imate slobodnog prostora, bez obzira na to tražite li namještaj za balkon, terasu, vrt ili svoje prostrano dvorište. Vrtni namještaj je dostupan u zbilja brojnim varijantama, zahvaljujući čemu ćete sigurno vrlo jednostavno pronaći onu koja će vam idealno odgovarati, neovisno o tome koliko raspoloživog prostora imate.

Zašto se odlučiti za ratan?

Vrtne garniture od ratana imaju brojne prednosti, zbog čega su vrlo popularne u različitim stilovima uređenja. PE ratan je vrlo izdržljiv, otporan je i na UV zrake i na mraz, zahvaljujući čemu ga možete držati na otvorenom tijekom cijele godine i ne morate smišljati gdje ćete ga zakloniti. Čak i ako više volite izgled prirodnog ratana, bit će vam drago čuti što je umjetni ratan dostupan u brojnim bojama, i u boji prirodnog materijala, zahvaljujući čemu možete odabrati onaj koji vam se najviše sviđa, a istovremeno uživati u prednostima umjetnog ratana. Naravno, dostupne su i varijante u crnoj, sivoj i brojnim drugim bojama – lako ćete pronaći nešto baš za sebe!

Osim što je vrlo izdržljiv, prednost ratana nad ostalim materijalima vrtnog namještaja je i u tome što je relativno povoljniji od svih ostalih, a moći ćete ga slobodno koristiti i nekoliko sezona.

Kako oplemeniti namještaj od ratana?

Iako uz neke modele vrtnog namještaja od ratana već dolaze pripadajući jastuci, to nikako ne mora biti razlog da vi ne dodate svoje udobne jastuke ili omiljene ukrase i dodatke kako biste ga maksimalno prilagodili svojim potrebama. Lagani prekrivači bit će vaš omiljeni dodatak tijekom ljetnih večeri kada se pojavi onaj dugo iščekivani povjetarac!